I samband med släppet av den nya Bond-filmen No Time To Die släpper streamingtjänsten Apple TV+ en dokumentär om den ikoniske dubbelagenten, Being Bond. I den berättar Daniel Craig och flera andra nyckelspelare inom den framgångsrika filmserien om hur agenten fått nytt liv i Craigs skepnad under 2000-talet.

I dokuemtären touchar man en omtalad scen från 2012 och filmen Skyfall. I den förekommer en replik som kan tolkas som att James Bond har homosexuella erfarenheter, då han i en scen av filmen hålls fången av den excentriske boven Raoul Silva, spelad av Javier Bardem. Bond, fastbunden i en stol blir smekt på låret och får skjortan uppknäppt av cyperterroristen Silva som säger att de ”kan äta varandra, eller äta alla andra”, och fortsätter:
Du försöker minnas din utbildning, hur ska jag ta mig hur detta? Well, allt måste upplevas en första gång

James Bond svarar då: ”Vad får dig att tro att detta är min första gång?

– Vi uppmanades till att klippa bort den repliken av filmstudion men vi svarade ”nej, nej nej”, berättar filmproducenten Barbara Broccoli. Hon berättar sedan om premiärpublikens positivt högljudda reaktion under scenen och hur hon tittade på en filmbolagsboss och sa: ”Vad var det jag sa?”.

Being Bond finns ute på Apple TV+ nu och No Time To Die har svensk biopremiär den 30 september.