Hotell- och konferensanläggningen Royal Park STHLM i Hagaparken ska bli Stockholms nya nöjesdestination för musik, underhållning och konserter, och en stor mångmiljonsrenovering har redan påbörjats. Där finns idag bland annat 193 hotellrum, moderna event- och möteslokaler samt spa- och gymanläggningen Haga Health Club. 

Martin ”Miss Inga” Johansson har massor av planer, flera där han själv är involverad, som en egen julshow och livepoddcast. Men främst ligger fokus på att planera nästa vår och sommar.
Det blir dags- och kvällsfester, 90-tals-festival, alltifrån schlager till Diplo. dagsfester. Och Admira Thunderpussy kommer att jobba med oss, berättar Martin Johansson, som de senaste åren varit kreativt ansvarig på restaurang- och kroggruppen Familjen Ahlbom, som bland annat driver Rigoletto, Hornhuset och just Backdoor.

Hans nya roll har varit klar i tre veckor och Martin lämnade Familjen Ahlbom på dagen.
– Det var såklart inte drömläget för Jesper (Ahlbom) att ha måndagsmöte med min uppsägning, men…jag blev inte yngre av pandemin, och även om jag varit nattklubbsråtta så vill jag sova vid 22 numera.

Hur HBTQ+ är Royal Park?
– Vi har alltid en regnbågsflagga uppe, även under ett kurdiskt bröllop. Vi vill vara inkluderande, och det blir såklart hbtq+ när jag är här. Jag har väldigt stora planer.

Royal Park.

Så, den stora bögångesten: Vad händer med Backdoor nu?
– Det vet jag inte. Men jag hoppas att Navid (Kabiri, som tar över Martins roll, reds.anm). inte försöker sätta för mycket av en egen stämpel. Att ha hits och raj raj med fredagar där vi återförenar Excellence, plus toppbokningar med house och techno-dj:s i världsklass på lördagar är ett bra koncept och jag har jobbat stenhårt för att det ska lyckas. När vi stängde hade vi över 1200 betalande gäster per kväll. Det fanns en stor tanke bakom det. Jag kommer inte gå in och ändra saker på Royal Park bara för ändrandets skull, och jag hoppas Navid tänker likadant.

Har du funderat på att lämna länge?
– Jag har inte aktivt sökt andra jobb, men jag har fått erbjudanden från andra stora krogkoncerner och hotellkedjor, men det har varit ointressant för mig. Jag vill inte känna mig som en inkvoterad bög som ska anpassa sig, utan jag vill vara och göra som jag vill. Jag är dokumenterat bra på att starta destinationer, jag är en vandrande succé och skakade liv i både Södra Teatern och Backdoor, där många misslyckats tidigare.

Kommer du gå på Backdoor framöver?
– Det kommer jag absolut att göra men första öppningshelgen har jag en egen show, andra helgen är jag ute med Mange Schmidt, sen blir det Palma och Dubai så det kan dröja.

Backdoors Facebook-sida ligger nere, är det en slump att det sker just nu?
– Haha. Jag blev hackad under Pride, och av alla sidor jag har tillgång till så stängde de ner Backdoors. Men om en vecka ska den vara ”up and running”. Det hade varit århundradets sämsta överlämning om jag medvetet plockat ner den.