Willie Garson är död. Skådespelaren som de flesta av oss känner igen som Carries bästa gaypolare Stanford i serien och filmerna Sex & The City blev bara 57 år. Han avled efter en kamp mot cancer. Willie Garsons död bekräftas av sonen Nathen Garson som skriver ömsint om sin far i ett Instagraminlägg som publicerades i natt.

Jag älskar dig så mycket pappa. Vila i frid, och jag är så glad att du fått dela alla äventyr med mig och att du uppnått så mycket. Jag är så stolt över dig.”

Willie Garson, som förutom sin ikoniska roll i Sex & The City,  även var bekant för många tv-tittare i rollen som Mozzie i serien White Collar mot bland annat Matt Bomer. Bomer skriver på sin Insta om förlusten av en vän.

Willie, jag fattar inte. Och det är inte rättvist. Det senaste året har du lärt mig så mycket om mod, motståndskraft och kärlek. Jag kan fortfarande inte tänka mig en värld utan dig, där jag inte kan ringa dig när jag behöver skratta, eller bli inspirerad.”

Willie Carson var bekräftad att dyka upp i den nya HBO-serien av Sex & The City, And Just Like That…, åter i rollen som Stanford. Senast vi såg rollfiguren var i SATC 2-filmen då han var nygift med sin forne ovän Anthony. HBO har i nuläget inte kommenterat om Willie Garsons status i den nya serien.

Stanford, med efternamnet Blatch, dök upp redan i Sex & The Citys allra första avsnitt och följde sedan med hela vägen genom serien och två filmer. Han var Carries bäste manlige vän och hon refererade ofta till honom som ”Stanny”. Hans oturliga jakt på kärlek var en följetong innan han hittade rätt med yngre Marcus som han blev tillsammans med i säsong 5.

När manusförfattaren och skaparen av serien Michael Patrick King däremot gifte ihop Stanford med sin före detta ovän Anthony Marentino i inledningen av Sex & The City 2-filmen tyckte många av seriens (gay)fans att det kändes som ett förhastat och icke-trovärdig beslut. Att bara gifta ihop de två stora bögrollerna, som i serien bitskt pikat varandra konstant sedan en misslyckad blind date, sågs som ett billigt grepp.

Men vad gör man inte för att klämma in gayikonen Liza Minnelli som sjunger Beyoncés Single Ladies (Put a Ring On It) på ett kitschigt gaybröllop?

Willie Garson har även synts i filmklassiker som Måndag hela veckan, Det där Mary, Mars Attacks!, The Rock, Freaky Friday och Being John Malkovich.