Helgen 8-10 oktober är det dags för årets fetaste läderfest Baltic Battle som anordnas av fetischklubben SLM. Lagom tills att restriktionerna(som det ser ut nu) kommer släppas, har man möjlighet att träffa andra fetischentusiaster i SLM:s vanliga lokaler på Wollmar Yxkullsgata och i Hus 7 på Slakthusområdet.
”Early bird”-biljetterna för Weekendpassen har redan sålt slut, och enligt Lars ordförande för SLM Stockholm, har biljettförsäljningen gått bra i övrigt.

– Jag vet inte om det är någon post-corona effekt men vi är faktiskt lite överrumplade, på ett bra sätt. I nuläget har vi sålt nästan hälften av biljetterna och det är väldigt roligt.

Sedan 2019 har man börjat sälja biljetter på nätet, något man ser flera fördelar med. Till exempel att man når ut till en internationell publik, vilket man märkte 2019. Huruvida den internationella publiken har haft ett sug även i år, med tanke på covoid-19, vet Lars inte.

För en rookie, som aldrig varit på Baltic Battle, vad gäller?
– Det är en fetischfest för endast killar som pågår under andra helgen i oktober. På vår hemsida kan man se vilka klädkoder som gäller. Vi har inte helt landat än, men troligen blir det två barer, ”lekutrymme” och ett dansgolv. Det blir två DJs som delar på kvällen. Vi kommer uppdatera fortlöpande på vår hemsida om kvällen, så håll utkik där.

För att komma in krävs det alltså att man uppföljer en av sju klädkoder. Uniform, skinhead, läder, gummi, jocks eller underkläder, sportkläder, blue collar(arbetskläder).

– Vi är inte superduperstrikta som man kanske är på andra internationella fester. Men man ska ha ansträngt sig och ha något som går ihop. Så typ jeans och harness går bra, eller jeans och läderväst. Det är av hänsyn och respekt till de som faktiskt kommit på de premisser vi har, det handlar om att skapa en atmosfär. Det blir lite konstigt om vi släpper in några som inte är klädda alls enligt någon av våra klädkoder.

Vad får man absolut inte ha?
– Chinos och rutig skjorta. Eller finbyxor och någon glittrig skjorta eller kostym.

Biljetter går att köpa på QX Shop och finns för både medlemmar och icke-medlemmar.