Gunn Lundemo är precis tillbaka från semestern och kastar sig rakt in i hetluften. Hon arrangerar nämligen Den stora öppningsfesten under West Pride i Göteborg. Under fredagskvällen intar hon tillsammans med artisterna Julia Alfrida och Sylve, och DJ:s som Gretchen och Bebulah Leigh, scenen. Pride-populäa tatueraren Ninnileo är såklart också med och utövar sin konst på de gäster som vill.

Hola Gunn, hur känns det att få anordna en av de stora festerna efter öppnadet?

– Underbart. Det är första ordentliga festen på flera år. Det känns lite overkligt, lite som när man började. Jag har ju gjort de officiella festerna i många år för West Pride & jag älskar den. Göteborgarna är väldigt bra på att dansa.
Hur många kommer ni kunna ta emot?
-600 personer får vi in! Det är en fantastisk lokal som drivs av samma gäng som har Yaki-da. Jag tycker att lokalen är stilren och erbjuder så fina miljöer och ett bra ljudsystem. Jag kollade på många lokaler och det har i princip varit omöjligt att köra på etablerade klubb-ställen då alla har sina opening-weekends. Men så hittade jag denna tillslut och hyr nu hela lokalen.
Kan man förköpa biljetter någonstans eller är det först till kvarn?
– Tyvärr inget förköp, men de som har band (delas ut gratis av West Pride, och finns bland annat på InfoCentrum i Nordstan. reds.amn.) får halva priset på biljetten. Så det man får göra är att komma i god tid och betala i entrén.
Ni kör med olika djs och flera olika artister, och så Emma Gunterberg Sachs, verksamhetschef på West Pride, vad ska Emma göra?

– Emma kommer att hålla ett fint tal på scen som vår ”guest of honor”. Det känns som den perfekta gästen att ha med det stora arbetet hon gör.

Gunn Lundemo släppte i veckan att hon också arrangerar The Lesbian & Queer Masqurade på Hasselbacken den 6 november med två dansgolv och dj:s som Aysha Jones, Lebb Zeppelin, Niki Smith, Dgeral och Dj Gunn själv, i dj-båsen.