Sedan i tisdags är hbt-festen igång i centrala Köpenhamn där Rådhuspladsen formats om till en Pride Square. Och självklart är det full fart på såväl det senaste gayklubbs-tillskottet Heaven som på trotjänare som Centralhjørnet och Jailhouse.
I samband med festivalen fixar det nya björn-festkonceptet Bearserk två nattbus för björngrabbar och deras beundrare.
På torsdag är det Nikolaj Plads som huserar björnarna i flera våningar och med hjälp av DJs från såväl Miami som Seattle och lokala Mikael Costa skall svetten flöda! På lördag är det på legendariska Bøssehuset i Christiania som det blir Pridekalas av klass befriande underground. Dough Jackson och FunkyBear Martin från Miami respektive Seattle är på plats igen.
Även läderbögarna satsar stort på Pridefesten och gör på torsdag sitt numera traditionsenliga LEWD-party. Det betyder att en Dj spelar en trappa ner. ECMC-dresscode gäller såklart denna så som övriga SLM-kvällar på Pride.Efter en lång dag med parad och festligheter på Rådhuspladsen och de alternativa hängen kring Studiestræde och Knabrostræde, är det dags för att piffa sig inför natten. Det officiella partyt är döpt till ”AllRightsCPH” vilket innebär att överskott går till hbt-kampen i Uganda. Dj och Live-listan består av Flip Entree, Ashibah, Ida Corr, Leodoris, Rosa Lux, Thomas Madvid, Staffan Lindberg, Mai Schaarup, Knox & Skurk, Esben Weile
Fest arrangeras även på Pumpehuset under namnet Heaven Pride Edition som i värsta Barcelona/Ibiza-stil kommer bjuda på massa bar hud på artisterna (och förhoppningsvis gästerna), snabba beats och ett samarbete med Wonk i Malmö. Dj-uppställningen ser ut så här: Mikael Costa (Oscar Bar Café), Dj Ubbe (nominerad som bästa Club DJ – MTV Club Awards 2012), Tonny Liljenberg (At Night), John Eltong (Rocco/Le Freak), Dj Christoffer Földes (Wonk).
Housedrottningen Shila Mariposa uppträder och arrangörerna av festerna säger att Köpenhamn nu – en gång för alla – skall placeras på gaykartan!
Lördag betyder såklart också att alla ”vanliga” ställen håller öppet och satsar lite extra.