Hur kommer det sig att ni släpper en ny singel?
House of Dogs är vår andra egenproducerade låt efter A Dogslife som gavs ut i samband med vår 10-årsjubileumsshow med samma namn som hade premiär i maj. House of Dogs är helt enkelt vår hyllning till Pride och den hade därför livepremiär på Paradise och på avslutningsgalan i Pride Park i Pride-veckan.

Du har skrivit text och Peter Bengtsson musiken, vad handlar låten om?
House of Dogs handlar om konceptet House of Dogs som är under uppbyggnad i våra lokaler på Drottninggatan i Stockholm där det är tänkt att alla sorters artister, konstnärer, kreatörer och alla andra med öppet sinne ostört ska kunna arbeta tillsammans och hjälpa varandra under gemensamt tak eftersom jag som alla andra med kreativa yrken vet att det är nästan omöjligt att nå sina mål på egen hand i den här branschen. HOD ska helt enkelt bli en fristad för människor med framtidsvisioner som är beredda att hjälpa andra för att få hjälp med sina egna projekt. Rent textmässigt innehåller låten exempel på bitchighet och attityd i sann gayanda, en hel del snusk och mycket humor!

Hur skulle du beskriva Diamond Dogs musik?
– Vi och producenten tänker att Diamond Dogs egen musik ska vara relativt tung klubbmusik för dansgolvet, men med ett textinnehåll som får den som lyssnar att skratta till då och då till skillnad från traditionell dansmusik som ofta bygger på några få textrader som upprepas. House of Dogs är dessutom en kraftig flirt med 90-talet och videon kommer att vara en fröjd för alla 90-talsfreaks!

Ni firar tio i år och bjöd senast på en kul och snygg Prideshow, hur upplevde du Pride i år?
– Spontant tyckte jag att det var skönt att vara tillbaka i Tantolunden efter att ha varit på vift på andra ställen ett par år och hur kan man inte tycka att Pride är fantastiskt?! När jag tänker på alla dessa volontärer som lägger sitt vanliga liv på is och kör järnet i Pride Park en hel vecka!!! Hjältar! Som artist befinner jag mig mest bakom scenen på Pride och i år gjorde förarbetet och inslagen i Allsång på Skansen och Sommarkrysset att vi dessutom knappt hade tid att röra oss i Pride park och träffa folk under veckan, vilket kändes jättetrist. Vad jag har hört så var det ett riktigt bra Stockholm Pride 2012.

Vad händer härnäst för Diamond Dogs?
– Hösten 2012 består av tre huvuddelar: Hela Diamond Dogs kommer dels att jobba på Oscarsteatern med föreställningen La Cage aux folles på olika sätt; Mattias jobbar med smink och hår, Daniel finns med som en av flickorna i baletten på scenen och jag kommer att fungera som ”husfru” ute i salongen och även ta emot publiken i foajén och hjälpa dem på plats i egenskap av en karaktär som jag tillsammans med koreografen Roine Söderlund skapar i föreställningens anda och det ska bli fantastiskt kul. Musikprojektet fortsätter med en tredje låt som är under produktion och vårt 10-årsjubileum rullar på och Paradise är en stor del av det eftersom det är vår fasta scen mer än någonsin. Sist men inte minst vill jag nämna World Aids Day Galan 2012 som är mitt skötebarn och som redan är under full planering och förhoppningsvis ska bli den största och bästa hittills med hjälp av teamet bestående av Anna Benson, Håcan Andersson, Åsa Åhman, Anders Selin och mig själv.

Du är alltid så fierce klädmässigt, vad inspireras du av?
– Tack för komplimangen! Jag har alltid älskat mode även om det inte är förrän på senare år som jag med hjälp av bland andra stylisten och vännen Dennis Bröchner och designern och skräddaren Mikael Mård har vågat och kunnat ta ut svängarna ordentligt. Inspiration från fritänkande designers som McQueen, Mugler, Gaultier, Westwood, Rick Owens, Jeremy Scott och svenska Lars Wallin och Bea Szenfeld uppblandat med vintage gör att jag inte ser några hinder för att jag kan vara rätt i både kostym och aftonklänning.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Förutom de självklara önskningarna om världsfred, ett botemedel mot cancer och Aids, mat och kärlek till alla på jorden och en bättre frisyr till Lars Adaktusson önskar jag mig mest av allt några dagars semester.