Man Meadows nya låt heter Overflow och inbitna schlagerfans kanske känner igen den från den danska uttagningen i år då Ditte Marie framförde den. Låten var faktiskt skriven till Man Meadow från början men eftersom det hade blivit helsvenskt i och med att kompositörerna också är svenska så fick låten en dansk artist i den danska uttagningen i vintras.
Men nu är den alltså tillbaka hos sina ursprungliga ägare.

Overflow har nu fått en Emil Hellman SoundFactory mix och försetts med en snygg och svartvit video som spelades in på Landskronas Citadellbadet i somras. Overflow har redan legat på Swedish Dance Chart och dessutom plockats upp av SATS så den spelas på alla deras gym.

Niklas i Man Meadow, vilka är de snygga modellerna i videon egentligen?
– Vi spelade ju in på Landskrona uthomhusbad Citadellet så modellerna är ett gäng sköna skåningar: Viktor, Simon, Josefin, Petra och till sist Oliver som får klassas som ”ingift” skåning. Den duktiga simhopparen heter Jonathan Jörnfalk och kommer från Malmö.
Varför är inte ni lite mer avklädda i videon, ni har väl inget att skämmas för?
– Haha, jo men tittar du noga så ligger vi halvnakna där på en trampolin. Det var fotografen Joakim Palm Karlssons vision att ha härligt badfolk och fokusera på dem och den lekfulla känslan, och för att skilja oss från dem så tyckte vi att det blev bäst och snyggast så här.
Videon är assnygg men väldans straight. Håller du med?
– Tack! Ja det finns ju en röd tråd med ett litet triangeldrama mellan en tjej och två killar, så på så sätt kan det uppfattas som ”straight”, men tycker att det finns utrymme för alla möjliga tolkningar däremellan och förhoppningsvis fint ögongodis för alla, straighta som gay.
Den danska uttagningen hade varit ett steg närmre den svenska Melodifestivalen. Kommer ni att fortsätta att skicka in material dit?
– Eurovisiondrömmen lever fortfarande så vi hoppas att det blir något att skicka in i år…
Har ni några andra låtar på G framöver?
– Vi har ett par låtskrivargäng som skriver till oss och vi spelade in en ny låt i somras och går in i studion igen här om ett par veckor.
Vad ser du mest fram emot i höst?
– Just nu ser vi nog mest fram emot en New York-resa i september där vi ska spela in en ny musikvideo!