Den 33-årige Michael Sinan som konverterat till Islam och som nyligen kom ut som bög tog i torsdags hem titeln Mr Gay Denmark 2012. Han gjorde stor succé när han dansade orientalisk magdans för en hänförd publik på Rådhuspladsen.
Fredagens Gay Melodi Grand Prix vanns av den lokalt oerhört populäre performancekonstnären Dennis Agerblad. En Melodifest-natt som skiljer sig avsevärt från den svenska schlager- och pop-kvällen under Pride. På Pride Square som ligger på Rådhuspladsen fanns kring 2000 som sjöng och skrattade med artisterna. Med gratis entré är Pride i Köpenhamn en festival med begränsad budget där evenemangen huvudsakligen handlar om just social samvaro.
Det var fredag kväll som Pride på allvar gjorde sig påmind i den danska huvudstaden. Kring Oscar och nyöppnade Heaven skockades gaykillarna och på stans gaybarer dekorerades det extra tydligt med regnbågsflaggor.
Idag lördag är det paraddags där man i år inte går via Nørrebro utan tar vägen från Frederiksberg via Vesterbro till Rådhuspladsen. Ett slutmål där halva delen är en byggarbetsplats så med stor sannolikhet kommer många att istället välja de många gatufesterna i närheten.
Oscar, Heaven och runt hörnet CanCan och Centralhjørnet kommer att bli en stor gatufest. Knabrostræde, där tidigare PAN låg, idag Club Christopher, stängs av från stans klubblegendarer Walther Griese och Claes Petersen restaurang Kronborg och grannkrogen Sorgenfri upp mot Strøget.
Och så blir det såklart full fest på Studisestræde där Jailhouse, Masken och Cosy ser till att det blir dans och øl-servering fram till 22.
I natt väljer de som vill festa loss mellan att hänga på barerna, gå på Club Christopher (om man är ung), invadera Kvindehuset (om man är kvinna) och deras Pridefest, dra till Bøssehuset i Christiania (om man är eller gillar björnar), hänga på SLM (om man gillar läder alltså), gå på Pumpehuset om man är Barcelona-klubbmusik-frälst eller dra till Kødbyen om man gillar med undergroundig house och dessutom vill visa sitt stöd till hbt-rörelsen i Uganda.
Köpenhamn kokar garanterat ikväll.
Så det är bara en sak som gäller – tåga över bron!