Efter 45 års showande var det dags för draggruppen After Dark att tacka för sig med avskedsföreställningen This Is It. Till QX berättar Christer Lindarw att han väntat på att någon ska ta över stafettpinnen, vilket inte har hänt.

– När vi avrundade de där 40 plus åren på Oscarsteatern såg jag fram emot att vara lite halvpensionär och kunna umgås med vänner en lördagskväll, utan att showa. Men efter att ha varit ledig i ett och ett halvt år och sen lika lång tid med pandemin så kände jag att det är ju ingen som tar över fanan. Ska After Dark-kulturen bara dö ut med mig nu? Nej, då får jag försöka föra det vidare själv då.

Men den här gången blir det på ett helt nytt sätt, och Lindarw kliver ner från scen för att i stället ta rollen som producent.

– Det här är en ny show med ett nytt gäng som kombineras med den klubben vi hade när vi startade After Dark. Det blir fest redan från att du hänger av dig kappan.

Vasateatern har byggts om till en Moulin Rouge-inspirerad scen och i foajén möts man av en ”pimpad fantasimiljö” med cirkusdirektör och After Dark-utställning. När dörrarna öppnas till salongen blir det middag, extra roliga servitörer, show och sen eftersläpp med dj, drinkar och dans.

– Det är det här vad man vill ha nu när man suttit hemma och tråkat med Netflix. Kabaré, burlesk, dekadens – det blir en helkvällsupplevelse där eftersläppet blir ett komplement till Stockholms uteliv. Club After Dark ska tillfredsställa lite yngre gays, lite äldre gays som inte tycker att det finns någonstans att gå och såklart tanterna som är vår stora publik – de är sköna och inte pryda för någonting!

Med sig bakom spakarna har han rutinerade regissören Hans Marklund och Kent Olsson. Nu är trion i slutet av processen inför premiären i februari 2022 och snart ska Lindarw ta tag i kläderna till ensemblen som består av sex dragqueens och sex danskillar. Men även om Lindarw trivs i nya rollen bortom strålkastaren kan han inte lova att han inte kommer dyka upp på scen i alla fall.

– Det är ju min show och jag gör ju som jag vill. Men det är ingenting som vi kommer att utannonsera om det blir så. Det här kommer bli en sådan helkväll att man inte vågar gå på toaletten för man är rädd att missa något.