På juldagen är det äntligen premiär för Ligga, discovery+nya serie med Clara Henry och Skams Ulrikke Falch i huvudrollerna. Falch spelade oturförförljda Vilde i den norska succén.

Serien är en dramakomedi av Lina Åström (Sjukt oklar) om hur en kommer över sitt ex, och handlar om 24-åriga Line (Ulrikke Falch) som precis blivit dumpad av sin flickvän Julia. Hon är knäckt och vill bara bli ihop med exet, men det tycker hennes bästis Elin (Clara Henry) är en dålig idé. Så hon kommer på den briljanta idén om att starta, och ha hand om, ett Tinder-konto i Lines namn så att Line kan ligga sig lycklig igen och glömma Julia. Ett ligg i veckan är planen.

Clara Henry berättar att hon känner så mycket för den här serien, och säger att den varit mäktig att spela in.
– Dels på grund av att den har ett 99% helkvinnligt crew, dels för att det är ännu en queerserie av Lina Åström och dels för att det är så kul att spela en roll som är väldigt olik mig själv.

Berätta om Elin!
– Det är en otroligt kul karaktär. Hon är så pang på, så ”unapologetic”, otroligt intensiv. När jag förberedde mig för rollen försökte jag utveckla ett darr på handen, och du vet såna ticks när man liksom stampar snabbt med hälen upp och ner. För sånt gör mig personligen väldigt stressad och jag tänkte att en sådan stress är nog toppen om jag bär med mig in i rollen som den hetsiga Elin.

Och för att klargöra, Lines Tinder-dejter, är det bara brudar?
– Yes, Line och Elin är båda flator och Line tindrar uteslutande med tjejer!

Ligga har premiär på discovery+ på juldagen, 25 december 2021.