När Club Queer slår upp portarna ikväll på Avenyn och Park Lane är det fortfarande Henkan och Sophia vid spakarna. Men den populära månadsklubben har också en del nyheter att bjuda på. QX ringde upp den populära festfixarduon som dessutom öppnat upp butiken Black Silver i Nordstan där det finns festkläder för både tjejer och killar, och gärna med extra glam, strass och glitter, skrattar Henkan.

– Det känns jättekul att äntligen få öppna igen! Väldigt många har hört av sig under den här tiden och uttryckt hur mycket de saknat Queer, och det känns fint. Vi har ju alltid haft en väldigt blandad ålder på våra gäster, allt mellan 20-75 och många har många hängt med i flera år. Så det känns underbart att välkomna dem igen.

Henke och Sophia har hela tiden varit ense om att pausa klubben tills restriktionerna hävts. Club Queer är en klubb där man ska dansa, så att köra sittande kändes aldrig aktuellt.
– Vi valde att vänta ut pandemin, och nu kände vi att det är nu eller aldrig. Man kommer att känna igen sig, men vi har en hel del nyheter. Det stora dansgolvet har förändrats en del, men den stora nyheten är att det nu finns tre dansgolv, typ. Vi kommer att ha Lippy All Night som spelar musikvideos man kan dansa till. Det blir glad partymusik och härliga musikvideos.

På stora dansgolvet sköter favoriten Földes musiken, och inne i schlagerbaren håller Bebulah Leigh hov. Cherry Wilder är såklart också på plats för att underhålla. Addera därtill go-go-dansare och en allmänt välkomnande stämning till 05!

Nå, när ska man vara på plats?
– Relativt tidigt, men försök att komma innan ett i alla fall!

Nästa gång det är Club Queer är den 19 november och därefter 17 december.