ÖREBRO
Ikväll kommer Örebro Pride igång på allvar – i staden där Sveriges första GayPride-firande någonsin genomfördes! Kvällen startar lugnt med Regnbågsmässa som övergår i stadens första parad sedan de modiga pionjärerna i Gay Power Club gick ut på stans gator 1971. Paraden samlas på Virginska skolans gård och i Stadsparken sjunger bland andra Gladys del Pilar och Magnus Carlsson.
På natten är det Heaven som gäller! Man har intagit klubben The Ritz där dessutom Alcazar, som ju gjorde en stor avskedsföreställning vid förra årets Pride i Stockholm, gör sin första Barbra och återförenas för en (?) natt. Att Fashion Pack står på scen liksom Inga Tvivel och att Dj Strandberg spelar gör ju knappast festen mindre baluns.
Trots det ovanliga (och det finns inget dåligt med det som Gaga fastslår) att paradera på fredag kväll så fortsätter Örebro Pride över helgen. Och därmed även festandet! På lördag kväll har Heaven förflyttat sig till Frimis Salonger och har ett Mega Schlager Party! Konfettikanoner, laser och en extravagant show utlovas! Förutom ett antal Perrelli-trudelutter såklart!






LINKÖPING
Linköpings Pride kulminerar på lördagen med Kärleksparad (som också är namnet på hela veckans aktiviteter) där man samlas 12 och går iväg från Biskopsparken vid ettsnåret för att i Trädgårdsföreningen lyssna till tal och underhållning.
På kvällen tar man i systerlig och broderlig anda hjälp av grannstaden Norrköpings Pride-festival för att få igång festen. Queer D’Luxe heter den som även har Nuclear Nation som avsändare och hålls på L’Orient.




MALMÖ
Skånes huvudstad Malmö firar just nu en ovanligt (minns Gagas ord!) tidig Pride – eller Regnbågsvecka. Fredag kväll är det Dragshowgala som vi tidigare skrivit om och så har läderklubben SLM en naken-fest. Och visst, läder är ju faktiskt gjort av hudar så det kan väl gå ihop på ett eller annat sätt.
På lördag startar festen med Regnbågsparaden som är tillbaks efter ett års paus. 12.00 på Stortorget samlas man för att dansa genom stan och till Folkets Park där det blir Regnbågsgala med schlervirituosen Andrés Esteche, tenoren Richard Söderberg och singer songwritern Anna Jadéus bland många.
På natten är det för läderkillarna – numer som värsta Gaga med djurhudar på sig – kräftskiva och på Wonk blir det Den stora Regnbågsfesten där Ivi Amadou med sin ”la, la, love”-låt står på scen. Deejay Johnny, Carina de Soleil och Belinda håller i tyglarna så att alla roar sig galet om än med förnuft!






ÖRNSKÖLDSVIK
På lördag startar så Örnsköldsviks Regnbågsvecka och det med att Sean & Magnus står på scen i sin fantastiskt underhållande tvåmanna-föreställning. Mer om kommande veckas Pride som kulminerar nästa lördag, kommer.



GÖTEBORG
Här har man redan haft sin HBTQ-festival och smider nu planer för 2013. Men festscenen lever och frodas med Bee Bar som ett nav! Och i kväll goda vänner firar Club Queer 11 år! Tårta bjuds det på till midnatt, värdar är Duo-Raw (snygga som fan ser det ut som!), mingelvärdar är Miss Fluffy och Tranzmission (vad skall man säga. Jag är ju en galen beundrare av Fluffy och Tranzmission är sånt drag i att jag nästan lovar att börja käka fisk!). Hunkiga Leo Garcia spelar husigt och i schlagern är det armarna i taket med Bebulah Leigh. Grattis Henkan och Fia och grattis Göteborg för att ni har så bra klubbar och fina festfixare! Jag blir faktiskt nästan tårögd.
Är ni nyanlända studenter i denna sjöodjurens huvudstad så kan vi tipsa om att Haket är en skönt avslappnat ställe för några mogna pärlor, Bee är bara kärlek rakt av, och Gretas som är öppet fredag och lördag är ungt med ett himla röj!








STOCKHOLM
Jo det blir klubbpremiär på Kungsholmen igen – det har vi skrivit om redan och Tobbe och gänget har startat en blogg på Qruiser. Ni hittar den via Qruiserklubben, via GayMap-sidan för Zipper och så klart direkt via blog.qruiser.com.
Askul! Alltså att nu alla tre stora klubbar använder Qruisers bloggverktyg för att pumpa ut info och annat skoj! Lördag kväll öppnar Zipper i La Islas lokaler på Kungsholmen. Baluns såklart och fest till 05. Vi gamla rävar får (ytterligare) en tår i ögonen över att denna pärla till ö nu även får ett nattligt gayliv.




Att Lady Gagaär i stan betyder att det är som ett mini-pride på Globen. Ärligt. Hur många snygga gaykillar finns det egentligen? Raggpotentialen är hög därute vid Slakthusområdet! Och på Kolingsborg med klubben Paradise är det Diamond Dogs som kommer att hylla Gayikonen nummer ett. Dj-uppställning Andreas Graveleij, Makkan och i källaren Jonas Lindevik och M.O.D.




Lady Gaga är såklart tema på Star Gay Disco på lördagskvällen! Robert Fux är på plats under pseudonymen Fuxdeluxe.
– Alla bögar ÄR ju Lady Gaga den här hösten, det ser man ju tydligt på stan. Hon är absolut populärast, särskilt efter att vår skönsjungande krokodilväska Madonna passerat hundra och börjat storröka, säger han medan klubbkungen Navid Kabiri utlovar väldigt fina priser till de som i vackraste outfiten mimar loss bäst.




Är man lite sexigt tuffare och lite intelligentare ja då skall man gå till Garage på lördag där temat är just detta. Gaga blir till Gayga i Kolingsborgs källare där Emil Hellman & Bernhard spelar liksom anders Sewerinsson.




Läskigt snygga killar och tjejer hittar man på gaybarerna/restaurangerna Side Track och Roxy liksom på Torget, Göken och Mälarpaviljongen. I alla fall om man kollar in personalen. Snygga och snygga – det är faktiskt upp till betraktaren själv. Och – som Gaga säger – alla är vi snygga och alla skall vi sluta vara så hårda mot oss själva och istället våga ge och ta emot kärlek! Och hallå. Glöm inte. SLM är numera ett tillhåll för en ny ung generation hårda grabbs. Hur kul som helst! Och så spelar Henrik Tornberg på lördag!



LANDET RUNT
Nej, nej det är inte över för denna gång! I Kristianstad är det fredagspub i lokalen Heaven. I Gävle är det Goes Gay-kväll på Mingel och Bar och i Borås är det Lördagsmagasinet.