I reklamfilmen som ska påminna om att man ska skaffa hemförsäkringar syns nioårige Reggie Parker dansa genom hemmet till tonerna av Stevie Nicks Edge Of Seventeen medan han river saker och stökar till. Klagomålen efter att filmen, med namnet Let Life Life, visades under populära bakprogrammet Great British Bake Off  (britternas motsvarighet till Hela Sverige Bakar) handlar om alltifrån att killen sexualiserats i smink och att en kille inte ska ha klänning, via att han skildrar ett patriarkalt mönster som kille som förstör utan att bry sig om kvinnorna runt om honom, till att han är en mobbare och vandal.

Nu ryter Reggie Parkers mamma Sam ifrån i Daily Mail.

– Jag är chockad över att den skapat så mycket kontovers. Det är skrattretande…hur kan någon bli så upprörd och kränkt över något så underhållande och oskyldigt?
– Jag har läst kommentarerna från folk med mossiga värderingar som inte vill se en kille i klänning och jag ser löjliga kommentarer som säger att hans beteende är bortskämt och destruktivt – alltså det är en reklamfilm för hemförsäkringar!

Sam Parker fortsätter:
– Men det som äcklar mig är folk som säger att reklamfilmen sexualiserar Reggie, då han bär läppstift och gör ”provokativa” dansrörelser. Om ni ser nåt sexuellt i den här reklamen med en så ung grabb så är det ni som har problem!

Sam Parker ryter dessutom ifrån mot de som tycker att en kille ska spela fotboll och inte dansa runt i klänning.
– Han spelar fotboll också. OCH han gillar att klä ut sig och ägna sig åt streetdance.

Mamman avslutar med att säga att hon är stolt över sin son som jobbat och tjänat ihop sina egna pengar.
John Lewis har i efterhand uttryckt ledsamhet över de negativa reaktionerna filmen fått och säger att de stöttar Reggie och hans mamma efter dess negativa backlash. Men att de håller fast vid att barn ska få ha kul och att reklamfilmen skildrar just det.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/5od8Wuv_AAY” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>