Marvel Cinematic Universe nya film Eternals har svensk premiär på onsdag och har i veckan haft galapremiärer runt om i världen. Filmen har också fått stor uppmärksamhet i hbtq+kretsar efter introduktionen av en queer superhjältefamilj.

En av medlemmarna i den familjen, och en av karaktärerna i Eternals är gaysuperhjälten Phastos, som spelas av Atlanta-skådisen Brian Tyree-Henry. Phastos är gift med en man och har tillsammans ett barn. Det här är banbrytande för Marvel-studios då ingen tidigare Marvel-film har inkluderat en regnbågshjälte eller ett samkönat gift par. Trots glädje och jubel på många håll har det också väckts en ilska hos vissa homofobiska filmtittare. Arga Marvel-fans tog sig till filmdatabasen IMDb:s recensionssida för att protestera mot filmens hbtq+ representation. Med över 450 enstjärniga omdömen en vecka innan premiären valde filmdatabasen att städa upp bland de homofobiska kommentarerna, rapporterar The Direct.

Skådespelaren och flatfavoriten Kristen Stewart, mest känd för sin roll som Bella i Twilight och nu Oscarstippad för sin roll som Diana i Stockholms Filmfestival-aktuella Spencer, gillar att Marvel går framåt och säger i en intervju med Varietys Clayton Davis att hon är glad att det finns gaypersoner i filmen.

Hon får även frågan vad hon skulle säga till en människa som inte tycker att superhjältar ska porträtteras som homosexuella, varpå hon svarar:

– Om du är mer glad och bekväm i det förflutna, då lämnar vi dig där, ”bruh”. Men visst, gå och se filmer som inte inkluderar oss – vi kommer att fortsätta växa utan dig!

Klicka här för att se Kristen Stewarts homofob-nobb!