Den 10 november startar Stockholm Filmfestival, och under elva dagar visas hundratals filmer. Självklart finns det viss HBTQ+representation i utbudet, och vi har några av guldkornen här.

Paris 13:e arrondissement
I Paris 13:e arrondissement får vi ta del av en kärlekshistoria i en värld där dejtingappar tagit över fysiska möten. I centrum står fyra personer, tre kvinnor och en man, vars liv vävs ihop genom sex och vänskap: Émilie möter Camille, som är attraherad av Nora, som har träffat Amber. Paris är platsen för detta drama av Guldpalmenvinnaren Jacques Audiard.

The Hill Where Lionesses Roar
Tre unga kvinnor i en avlägsen kosovansk by ger sig ut på en turné fylld av uppror, småbrott och livslust.  Kosovanska skådespelerskan Luàna Bajrami (Porträtt av en kvinna i brand) regidebuterar i filmen som nominerades till en Queer Palm vid filmfestivalen i Cannes tidigare i år.

Ma Belle My Beauty
Två polyamorösa älskare återförenas i Sydfrankrike i den här kvinnliga Call Me by Your Name-besläktade storyn som hyllats för sin realistiska skildring av HBTQ-relationer. Regisserad av Marion Hill.

Moneyboys
Homosexuella Fel sliter som eskort och ger pengarna till familjen, men de accepterar inte hans läggning. Så han bryter med sin icke-accepterande familj på den kinesiska landsbygden och flyttar in till stan i detta drama av kinesisk-österrikiska C.B. Yi. Filmen tävlade i sektionen ”Un Certain Regard” under årets upplaga av filmfestivalen i Cannes.

Benedetta
Vad sägs om den smått udda filmgenren neo-nunsploitation? Basic Instincs Paul Verhoeven berättar om en nunna som välsignas av Gud och lever ut sin sexualitet i möten med sin älskarinna. Sex, religion, makt och våld i en enda härlig mix, och bygger på Judith C Browns bok Immodest Acts: The Life of a Lesbian Nun in Renaissance Italy.

The Scary of Sixty-First
Två rumskompisar upptäcker att deras nya lägenhet, på Upper East Side i New York, tidigare tillhörde mångmiljardären och straffade pedofilen Jeffrey Epstein..Madeline Quinn, som också skrivit filmen och Betsey Brown spelar huvudrollerna i denna hyllning till 70- tals psycho-skräckgenre i Dario Argento-anda av Dasha Nekrasova.

Spencer
Öppna Kristen Stewart gestaltar Prinsessan Diana på ett sätt som får kritikerna att Oscars-tippa henne. En av årets mest omtalade filmer får svensk premiär under SIFF.

Mer info om Stockholm Filmfestival och dess filmer HÄR