Den 12 november öppnar ytterligare en gayklubb upp i Stockholm. Indiesexuell huserar på Debaser Strand, och konceptet startades från början i Oslo av Øyvind Rones och Kjetil Sandlund och har haft framgångsrika klubbkvällar över hela Norge i över 10 års tid. Robyn har exemplevis kallat den en av ”Skandinaviens bästa klubbar”. Klubben startade som ett alternativ till vad grundarna tyckte var ”klichéartade homoklubbar i stan” och här skulle man inte höra ”all den musik som queer personer, enligt folk, ska höra på”. Och nu intar Indiesexuell huvudstaden med gästspel av av genrefuckande DIESELDANNO, wholesome hit-makaren Sarah Beg och Indiesexuells egna hus-DJs Krigardanne och Britney Brunner. Oscar Zia och HON spelar live på stora scenen strax innan. Klart QX ville veta mer om satsningen.

Vilka är ni som startar upp den här klubben?
Daniel Sjörs och Molly Brunner heter vi som startar upp klubben i Stockholm på Debaser. Vi är båda gay och aktiva inom svensk musikbransch. Vi vill gärna att klubben innehåller ett livemoment, så hur ofta vi kommer arrangera klubben kommer bero på tillgängligheten av passande artister. Men förhoppningsvis flera gånger om året.

Idag finns det knappt några gayklubbar som spelar sån musik som det syftades på när Indiesexuell startade, queer musik som man ska lyssna på, så är behovet av en sån här gayklubb lika stort idag?
– Vi tror på att det alltid finns ett behov för alternativ till de redan etablerade klubbarna i Stockholm. Idén att starta upp klubben kommer helt enkelt från att vi själva, som är en del av HBTQ+miljön, vill att det ska existera en queer klubb i Stockholm med en annan musikprofil. En klubb som vi själva skulle vilja gå på. Vi två kan också älska att dansa till schlagerhits på Patricia och techno på Backdoor. Klubben ser vi enbart som ett komplement till Stockholms queera uteliv.

Oscar Zia, som ska leda Mello och gör kommersiell svensk pop uppträder innan klubbstart, är det en typisk artist för Indiesexuell?
– Jag skulle nog kalla Oscar Zias musik för lite mer än kommersiell svensk pop. Hans senaste släpp tycker vi har tydliga influencer från Troye Sivan, BROODS och går musikmässigt i en smalare riktning utan att göra det mindre kommersiellt. Oscar var bokad på Debaser sen en tid tillbaka, det tar vi ingen cred för – men det är givetvis en tydlig anledning att våra kvällar sammanfaller. Framöver tänker vi att de liveartister som bokas ska ha en tydlig koppling till HBTQ+ miljön, om de så har en stor following inom miljön eller identifierar sig själva inom miljön. Genremässigt är vi där väldigt breda – kan bli allt från COBRA, OK Kaya, Biig Piig, Ruben till Charli XCX.

Hur beskriver du musiken som spelas på Indiesexuell?
– I tillägg att vi själva kommer spela och styra med musiken, så är ett mål att boka de fetaste queer DJ:s Sverige har att bjuda på, så musiken kommer nog en aning variera från kväll till kväll. Indiehits, kul elektropop, bra techno, bra popremixer. Musik vi själva älskar att dansa till. Men det är nog enklare att prata om vilken musik vi inte kommer spela. Om du verkligen önskar att få höra Take Me To Your Heaven så kanske detta inte är klubben för dig. No offense till Charlotte Perrelli. Hon är fantastisk.

Vilken låt vill du absolut höra på premiären?
– Det är för oss omöjligt att stå still om vi får höra Started Out med Georgia. Också alla låtar med Fred again.., och Pasteur Lappe Na Real Sekele Fo’Ya är fantastisk. Nu är det väl revolution på gång med bob hund? Det finns absolut flera låtar som skulle få oss att klicka.

Och slutligen, jag gissar att Indiesexuell för hela HBTQ+familjen?
–  Ja. Indiesexuell är en klubb för alla som identifierar sig inom HBTQ+familjen och som för kvällen letar efter ett alternativ till klubb. Som också gillar fet musik då.