The Mamas gjorde succé när de körade bakom Melodifestivalens vinnare John Lundvik med låten Too Late For Love 2019. De slog igenom som grupp i och med segern i Melodifestivalen 2020 med bidraget Move, men pandemi-berövades på miljonpubliken när Eurovision ställdes in. Året därpå tävlade de med låten In The Middle och slutade då på en tredje plats. Den musikaliska trion, som består av Dinah Yonas Manna, Loulou Lamotte och Ash Haynes, tar nu nya tag med sin första fasta show.

Loulou: Man tror knappt att det är sant – äntligen får vi möta publiken igen! Vi har två år att ta igen.
Dinah:  Tio gånger om dagen stannar jag upp och tänker ”får vi verkligen göra det här?”. Folk säger att vi är värsta divorna, men då ska de se oss i den här showen. Det kommer vara glitter, glamour och party!

Zain Odelstål, som jobbat med The Mamas i Mello står för regi och koreografi, medan manusveteranen Daniel Rehn, i samarbete med Edward af Sillén, levererar manus. The Mamas kommer att sjunga egna hits, inte minst Move – shownamnet till ära. De kommer även tolka låtar av historiska musikikoner som tidigare uppträtt på den anrika Börsen, som Diana Ross, Chaka Khan och Lionel Richie. Det skymtas en starstruckhet i tjejerna när de stora namnen nämns.

Dinah: Tänk att musikaliska legender har sjungit på samma scen som vi kommer att sjunga på. Det är sjukt.
Ash: Tänk att de har bytt om i samma omklädningsrum.
Dinah: Och använt samma toa (skrattar)

Gruppens förhoppningar med showen är att ta med publiken på en nostalgisk resa och att alla åtminstone en gång ska känna ”that’s my jam”.
Ash: När jag hör en viss låt så tas jag tillbaka till platsen jag hörde den på för första gången. En sån känsla vill vi förmedla till publiken.

Vad kan publiken förvänta sig av showen?

Dinah: Cool cats and great divas – och då syftar jag på oss tre.
Loulou: Big voices and big booties.
Ash: And big boobs! (skrattar)

En stor del av gruppens drivkraft präglas av viljan att förändra världen.

Dinah: Många känner igen sig i oss – inte bara afrosvenskar, kvinnor eller plus size utan alla som känner sig som ”den andra”. Folk tittar på oss och tänker ”de är inte normen, men de gör sig själva till normen”.

The Mamas berättar även att de känner en stark samhörighet till hbtq+ communityt. Deras ord om regnbågsvärlden omfamnar oss som en stor varm kram.

Dinah: Vi har nära och kära som är med i communityt och som allierade har det alltid varit viktigt för oss. Vi är också marginaliserade men vi firar vår ”otherness”, precis som det queera communityt gör.
Loulou: Communityt har alltid känts som hemma för oss.
Ash: Vi älskar er. Fortsätt vara er själva!

The Mamas show MOVE to the Rhythm, har premiär på Hamburger Börs i Stockholm den 27 januari 2022. Biljetterna släpps den 4 november 2021.