I lördags var det stor fest på Hasselbacken då Gunn Lundemo arrade The Lesbian & Queer Masquerade med dj:s som DJ Aysha Jones, DJ Lebb Zeppelin, DJ Niki Smith, DJ Geral, och bland annat Melanie Wehbe på scenen. Men den som fick flest blickar var den andra av kvällens artister, Julia Alfrida, som gjort sig ett namn med flatanthems som som Girls Girls Girls och HER, regnbågsduetten Legacy med Sylve plus Mello-låten Rich. Efter att Admira Thunderpussy tagit Julia under sina vingar och gett henne en dragalicious make-over fick nämligen stockholmsnatten möta Roses Alley!

Hallå, Julia! Vi älskar Roses Alley! Berätta, hur föddes den här idén?
– Att ”klä ut mig/klä upp mig/förvandlas” till drag har sått högt upp på min bucketlist länge. Att äntligen ha fått göra det känns helt underbart. Och att dessutom Admira Thunderpussy, som är en av Sveriges mest begåvade dragqueens, numera är min dragmother i och med att hon var den som förvandlade mig till drag i lördags, är en väldigt stor ära.

Så, vem är Roses Valley?
– Mitt dragnamn Roses Valley kom jag på genom att jag heter Ridderdal i efternamn och därav Valley. Roses härstammar från ett internskämt som är alldeles för invecklat för att berätta här (skrattar), men rosor är ju fint och kan även likna en fitta/pussy.

Kände folk igen dig? 
– Ingen kände igen mig på festen! Det var det sjukaste. Även de vänner som visste att jag skulle vara drag som jag gick fram och hälsade på såg inte att det var jag. Några vänner som kom för att se mig och Melanie uppträdda förstod inte heller att det var jag som stod på scen förrän typ tre låtar in i vårat live-set när jag och Melanie sjöng min Mello-låt Rich tillsammans. Jag gick ju även stenhårt in i karaktär när jag stod på scen och presenterade mig som ”Roses Valley” och sa att jag var Julias ”stand in”, att hon tyvärr blivit sjuk i covid och inte kunde komma. Jag sa även att jag var Gunns dragsister och att jag var en Valley girl direkt influgen från Los Angeles. Folk kanske faktiskt trodde på det (skrattar).

Gav det mersmak, kommer Roses titta fram vid fler tillfällen?
– Ja, vi kommer definitivt få se mer av Roses i framtiden! Vänta bara!Raggade brudarna mer eller mindre på dig i lördags?