Evelina Olsén och Melanie Wehbe har en låt ihop, och igår släppte de tillsammans med Stråkkapellet låten Christmas Night där den regnbågsstarka duon visar de musikaliska musklerna i en mäktig julsång.

Hallå Evelina, hur kom det sig att du och Melanie samarbetar?
– Jag och Melanie träffades i Melodifestivalen 2019 första gången, där vi körade tillsammans bakom Lina Hedlund. Vi hade haft koll på varandra länge, men aldrig riktigt jobbat ihop. Och vi klickade direkt. Sedan dess har vi hållit kontakten och länge sagt att vi ska skriva ihop. Sedan kom den berömda Covid och tiden gick. Men så äntligen sågs vi hemma hos mig i höstas med varsin kopp te.

Men ni skulle egentligen skriva nåt annat än en jullåt..?
– Målet vara att skriva en låt till Mello och vi hade tydliga referenser. Men ut kom någonting helt annat. Jag berättade om mitt samarbete med Stråkkapellet – jag och Stråkkapellet var mitt i förarbetet för en jul-EP med bara stråk och sång – och att vi gärna ville få tag på en nyskriven jullåt. Och plötsligt insåg vi, men här är den ju. Det gick fort och låten Christmas Night är skriven på bara några timmar. 

Den handlar om saknad, är den självupplevd?

– Absolut. Att sakna är ju något vi människor gör och jag gör det rätt ofta i mitt turnerande yrkesliv. Känslan när jag har varit iväg länge och ska få komma hem. Att då få mötas av min fru och min dotter….den känslan är oslagbar. Och under julen påminns vi ju ofta om dom vi saknar och ej får vara nära. Detta är en låt till alla som någonsin saknat. 

Vad gör du annars just nu?

– I jul kommer jag åka ut och gigga massor vilket känns superkul, och en hel del är publikt, så in och kolla min Insta för mer info. Annars sitter jag med roliga musikprojekt, bland annat en musikal jag skrivit tillsammans med Camilla Läckberg och Peter Jöback som vi just nu utvecklar. 
Slutligen, vad har du själv för jullåtsfavvo?
– Åh, det måste ändå vara Silent Night. Helst med Sinéad O’Connor. Eller Merry Christmas Baby. Bra drag i den.