Disney och TikTok inledde nyligen ett samarbete där man genom funktionen ”text-till-tal” kan lägga in Disney-karaktärers röster i sina klipp, som Lilo och Stitch, C-3PO och Chewbacca från Star Wars samt Rocket Raccoon från Guardians of the Galaxy.

Efter ett tag märke dock TikTok-användarna att Disney-karaktärerna, till skillnad från andra röster i appen, inte kunde säga orden ”queer”, ”lesbisk” och ”gay”, rapporterar PinkNews. Konstigt nog kunde man fortfarande säga orden ”trans”, ”bisexuell” och ”asexuell”.

I en video publicerad av TikTok-användaren @RuddleMatthew försöker han få en av rösterna att läsa upp ”gay rights” men till hans stora snopenhet lästes bara ordet ”rights” upp.

Disney har mötts av en kritikstorm till följd av den bristande röstfunktionen. Twitter-användaren @JaxKats skriver:

”Att inte tillåta deras karaktärer att säga ”gay” på TikTok är det ledsammaste, mest väntade, och roliga någonsin. Ni är rädda för gaypersoner men när det blir Juni uppmanar ni folk att köpa era gayskjortor och hattar”.

Nu verkar allt vara i sin ordning. Rösterna kan nu läsa upp regnbågsorden. Men varför de inte tidigare kunde det är fortfarande oklart.