Varför sökte du till Hela Sverige bakar?
– Min man och mina släktingar tyckte att jag skulle söka men jag var lite tveksam. Man blir ju så ödmjuk när det gäller sånt här och tycker att ”äh, det jag gör är ju inget speciellt”. Men sen utmanade jag mig själv och ville se hur långt jag kunde gå.
Hur funkar programmet?
– Varje avsnitt har två delar: I en del bakar vi enligt ett eget recept inom olika kategorier, och i den andra får vi en teknisk utmaning där vi får veta ingredienser och mängder men inte hur man bakar bakverket ifråga.
Hur var inspelningarna?
– Kul. Men jag hade nog inte insett hur tufft det skulle vara med långa inspelningsdagar. Och att baka under tidspress var en utmaning.
Vad är din specialitet?
– Jag gillar ju bakelser och tårtor. Favoriten är en Rice Crispies-tårta med maräng, hallon grädde och chokladkräm
Hur ofta bakar du?
– Under vinterhalvårte blir det garanterat flera gånger i veckan. Jag ser alltid till att ha något hemma att bjuda på när vi får besök. Det finns inte mycket plats i min frys…
Finns det något bakverk du aldrig klickat med?
– Macarons är inget jag gillar. Dessutom har jag hört att dom är svåra att göra.
Har du sett originalet av Hela Sverige bakar, brittiska The Great British Bake Off?
– Jo. det har jag sett, och jag gillar det skarpt.
Vad bjuder du helst din man på?
– Tårtor och bullar är populära, Hans favorit är en smörkrämstårta med knäck gjord på mald mandel, smörkräm och sockerkaksbotten. Den går alltid hem!

Slutligen, ett par små dueller!
Kanel eller kardemumma?
– Kanel.
Finsk pinne eller danskt wienerbröd?
– Danskt wienerbröd.
Vitt eller mörkt bröd?
– Vitt
Princess eller Schwarzwald?
– Schwarzwald.
Marie Bebådelsedagen eller Gustav Adolfs dagen?
– Marie Bebådelsedagen såklart.
Dammsugare eller Delicatoboll?
– Åh, jag tycker inte om nån…Dammsugare då.
Hårt eller mjukt?
– Hårt!

Hela Sverige bakar, 21.00, Sjuan