Att TV-serien Torka aldrig tårar utan handskar med manus av Jonas Gardell och regi av Simon Kaijser skulle ge bra tittarsiffror till SvT1 var väl egentligen aldrig någon som tvekade på. Men när siffrorna idag redovisas kan SvT1 stoltsera med en enorm publikframgång.
Drygt 1,2 miljoner bänkade sig framför TV-sofforna under måndagskvällen och snodde TV-tittare från alla de övriga kanalerna plus en stor grupp ”nya” måndags-tittare.
För SvT1 kan man även notera att den för kommersiella TV-kanaler åtråvärda tittar-gruppen i åldrarna mellan 15-44 år var intresserade av att följa berättelsen om Rasmus och Benjamin och den katastrof som drabbade oss under 80- och 90-talet.
Att programmet även väckt stort intresse i hbt-gruppen visar Dagens Fråga på QX idag där över 70% säger att de sett eller kommer att se avsnittet. Under måndagskvällen startades även en klubb som utser denna dramaserie till ”kanske den bästa… någonsin”.
Till den efterföljande chatten på SVT.se kom det 3631 frågor under den timme Jonas Gardell svarade. 74 hann han med.
– Galet stor respons på chatten igår och hela dagen har varit helt crazy av allt surr runt succén, sammanfattar projektledaren på SVT Kommunikation, Jan-Erik Westman för QX.se.


Via denna länk kan du se del 1 av 3 på SvT Play – visas fram till 20 november 2012

Se del 2 av 3 på SvTPlay – visas fram till 20 november 2012

Här kan du se del 3 av 3 på SvTPlay – visas fram till 20 november 2012