För första gången i Dragrace-historian ligger en heterosexuell cisman bakom en av drugorna. Att casta Maddy Morphosis beskrivs som kontroversiellt, och på Instagram har hon fått motta kritiska röster.

”Man kan inte bara sätta på sig en peruk och plötsligt förstå varje diskriminerande upplevelse en queer person går igenom” resonerar en av de kritiska på Maddys Instagram och fortsätter:

”Vid slutet av dagen kan han ta av sig sminket och håret och återgå till att vara hetero, där hela världen går genom eld och vatten för att gå personer som han tillmötes. Vi får inte det alternativet”.

Maddy Morphosis har svarat kritkerna med ett långt meddelande.

”Jag ska inte gå igenom hela min livshistoria, men jag kom in på scenen strax efter gymnasiet för att det var en säker plats att utforska min egen könsidentitet. Personerna jag träffade och det jag upplevde hjälpte mig att förstå mer om kön och sexualitet, vad det betydde för mig och vart i allt det här jag passar in. Jag övervägde inte ens att börja med drag när jag först började gå ut. Det var något som bara var en del av den plats jag var på, som jag förälskade mig i. Att göra drag de senaste fem åren har gett mig fler möjligheter att utforska min egen identitet och förstå andras bättre”.