Att Berns klubbverksamhet bjuder på tokbra överraskningar i form av de bästa DJ’s och grymt bra artister, det vet vi.
Att Berns klubbverksamhet dessutom alltid har en gayhörna av den glammigare skolan har vi också lärt oss vid det här laget. Och hösten 2012 är inget undantag.
Förar helgen stängde sommarklubben Wide open som höll till på den infrauppvärmda terrassen. Men någon gaypaus har klubbchefen Payman Dehdezi inte planerat in.
– Det har saknats en lyxig gayklubb i Stockholm med kvalitativ klubbmusik. Vi tar in bögarna, drag queensen och flatorna i finrummen men det ska fortfarande vara kul, svettigt och jäkligt bra, säger han och värdinnan Martin ”Miss Inga” Johansson i ett pressmeddelande.
Lyx är ordet då klubben numera inte ligger längst ner och längst in bakom lager av hunkigt kostymklädda VIP-vakter, utan hittat upp till Spegelsalen. En sal som är en kopia av Versailles motsvarighet om än i intimt format. Litet men naggande gott alltså! Synd med champagne snarare än fatöl, typ.
Resident DJs blir Marcus Ullmarker och Daniel Olsson och så utlovas ”stora internationella artister”. Musiken är house/tech house och när man stänger vid 03 fortsätter festandet för de som vill i snyggt formgivna Berns Gallery nere i underjorden.