Jussie Smollett

Den tidigare barnstjärnan Jussie Smollett kom tillbaka till Hollywood som en hoppfullt lysande stjärna 2015 när han spelade musikern Jamal Lyon i tv-serien Empire. Samma år var han gäst i The Ellen Show där han i ett spontant eftersnack på Ellens Youtubekanal ”Ellen Tube” tydliggjorde att han var gay.

”För mig finns det ingen garderob, som jag har varit i. Min mamma vet, och min mamma älskar mig jättemycket. Jag tar med henne till the Sound of Music sing-a-long varje år”.

Ett fint tillskott i det öppna hbtq-communityt? Jo, tills dess att han 2019 iscensatte ett homofobisk hatbrott mot sig själv genom att betala två män för att misshandla honom. Hatbrottet anmäldes till polis som senare vände misstankarna tillbaka till skådisen och i december 2021 dömdes han skyldig till att ha ljugit för polis. Enligt åklagaren ska skälet till det påhittade hatbrottet ha varit för att Smollett var missnöjd med sin lönenivå för serien Empire och ville genom mer utrymme i media höja sin status.

Jussie Smollett

Caitlyn Jenner

Caitlyn Jenners transformering och ikoniska omslag som sitt autentiska jag för Vanity Fair har gjort henne till en av världens mest kända personer med transbakgrund. Men tyvärr har hon inte representerat sitt community allt för gott sedan dess. I en ökänd intervju med Ellen DeGeneres berättade hon att hon inte tyckte att äktenskap var mellan en man och en kvinna.

”Jag vet att vi republikaner inte gör ett bra jobb när det kommer till jämlikhet och hela hbtq-communityt. Men jag har levt länge och jag är konservativ.” förklarade hon för programledaren Seth Meyers när han frågade henne om varför hon som transperson röstade på Donald Trump.

Caitlyn gav sig även in i debatten om huruvida flickor med transbakgrund borde få tävla i skolsport. Det skulle tjejerna inte enligt henne.

”Det handlar om rättvisa. Det är därför jag är emot att biologiska pojkar som är trans tävlar mot tjejer i skolan. Det är helt enkelt inte rättvist och vi måste skydda tjejsport i våra skolor.”

Caitlyn Jenner talar i samband med sin kandidatur för republikanerna som guvernör för Kalifornien 2021.

Dolce & Gabbana

Det italienska designparet Domenico Dolce och Stefano Gabbana, som också var i en kärleksrelation i 23 år, är emot att samkönade par skaffar barn. I en intervju, som fick självaste Elton John att bojkotta märket, berättar de att de bara är för att barn kommer till på ”naturlig väg” till familjer bestående av en mamma och en pappa. ”Du föds med en mamma och en pappa – eller så är det i alla fall som det borde vara. Vi är emot samkönade adoptioner. Den enda familjen är den traditionella.”

Domenico Dolce har också avslöjat att de valde att inte gifta sig eftersom de inte tror på samkönade äktenskap.

Dolce and Gabbana-paret