QX fortsätter sin årssummering med regnbågspersonerna som förkommit i de mest klickade artiklarna på qx.se, varit högaktuella under året och som underhållit, upprört eller bara varit jäkligt underbara.

Idag kollar vi in Simon Walls, Patrik Jeans och Gunn Lundemos 2021.

Simon Wall, Travsveriges unga stjärna som med eget program i TV4, Hästliv på Ljuva-Tun breddat synen på sin sport, och som i en stor intervju i QX novembernummer berättade han om varför han inte gillar termen komma ut, livet med pojkvännen, och sitt olyckan som höll på att sluta allt.

Tre höjdpunkter för dig 2021?
– 2021 har varit ett tufft år för mig, både ekonomiskt men framförallt psykiskt. Som tur räddade några riktiga händelser upp året. Ett av dom var när min häst fick sitt fina föl Silwa. Sen var det ett superkul projekt med Hästliv på Ljuva-Tun. Sen har vi ju köpt en traktor! Så himla skoj!

Och det sämsta?
– Min SM-vinnande häst Silver Jossan bröt benet och hela tävlingssäsongen blev inställd.

En person som du skulle vilja hylla i år och varför?
– Paula Ahlström som producerade hela tv-serien för TV4. Hon är kvinnan bakom tv produktionen som vågade satsa på oss.

Något du ångrar att du gjorde 2021?
– Att jag inte lyssnade på min kropps signaler. Man måste vila ibland.

Vilken låt är 2021 för dig?
Kyss med Daniela Rathana.

Vilket tv-program var din favorit?
– Ska jag vara ego och säga mitt eget? Annars är jag en trogen Idol-tittare som tycker det har varit galet många bra idoler i år. Men både Jacqline och Birkir var värdiga finalister. Sen älskade jag Philip Ströms ljuva stämma.

Hur firar du nyår?
– Det blir hemma i stallet. Jag har alltid varit i stallet på tolvslaget för att se att hästarna mår bra och tar det lugnt. Såklart i glitter!

Vad ser du mest fram emot 2022?
– Jag har så många roliga projekt  som jag ser framemot. Hästarna känns fina och går allt vägen så har jag  fem tävlingshästar 2022, vilket är superskoj. Vi håller på att bygga och utveckla gården och förhoppningsvis kommer ni kunna fortsätta att följa oss….

Gunn Lundemo fyllde 30 och prydde omslaget för QX november. Hon arrade ett gäng fester under sensommaren och hösten, och var återigen scenproducent för Stockholm Pride. Och är nu Gaygala-nominerad för sitt arbete! För oss berättade hon om sitt brinn för regnbågsscenen och queer och flatscenen i synnerhet.

Tre höjdpunkter för dig 2021?
– Att få vara på QX Cover, en flytt till stranden samt att producera scenprogrammet till Stockholm Pride på Södra Teatern.

Och det sämsta?
– Att inte kunna jobba med det jag älskar de första 8 månaderna, alltså att DJ:a & skapa fester. Det har varit väldigt tufft.

En person som du skulle vilja hylla i år och varför?
– Min kompis Issan som verkligen funnits där för mig under den tuffa pandemi-tiden. Världens finaste vän.

Något du ångrar att du gjorde 2021?
– Nej, inte som jag kommer på. Det känns som att man gjort allt så bra man kunnat, vi är ju bara människor.

Vilken låt är 2021 för dig?
ABBA:s  Don’t Shut Me Down. Även om den kom rätt sent.

Vilket tv-program var din favorit?
– Jag kollar inte så mycket på svensk tv eftersom att jag bor i Bulgarien, men där nere har de någon form av Robinson-version som är rolig att titta på  och man behöver inte förstå så mycket.

Hur firar du nyår?
– På nyår spelar jag på en stor nyårsfest i Bulgarien.

Vad ser du mest fram emot 2022?
– Att få ut flera av mina låtar, skapa roliga fester, producera Stockholm Prides scenprogram och ha roliga äventyr med vänner & familj.

Patrik Jeans år bestod av Mellodebut som artist, guldskiva, ett antal Pride-spelningar och massa nya singlar. Och en och annan spejsig musikvideo!

Tre höjdpunkter för dig 2021?
– Jag har hunnit med hela sex singlar i år, och äntligen spelat live, så det har varit massa roliga höjdpunkter i karriären. Den största är såklart min debut i Melodifestivalen med Tears Run Dry och det nummer jag fick skapa där. En annan stor höjdpunkt var min första guldskiva som artist för Lean on Me. På den privata sidan var en höjdpunkt att äntligen kunna hälsa på min ena bror med familj, som flyttade till Italien precis innan pandemin.

Och det sämsta?
– Att det inte blev nån QX-gala såklart!

En person som du skulle vilja hylla i år och varför?
– Då ska jag vara sådär härligt lökig och hylla min underbara pojkvän Magnus Ragnvid. Han har både hunnit med att vara min klippa och största supporter, samtidigt som han uppnått fantastiska framgångar i sin egen karriär som fotograf. Dessutom startade han i år en insamlingsstiftelse, som varje år kommer dela ut ett stipendium till en ung HBTQIA-främjande konstnär eller kulturarbetare i Skåne. Jag är så galet stolt över honom.

Något du ångrar att du gjorde 2021?
– Jag brukar försöka att inte ångra nånting. Visst har jag gjort lite korkade val, men jag tror jag har lärt mig nåt av alla.

Vilken låt är 2021 för dig?
– Lil Nas XMontero (Call Me By Your Name). Ikoniskt!

Vilket tv-program var din favorit?
We’re Here på HBO!

Hur firar du nyår?
– Jag ska faktiskt släppa en remix av min låt Numb tillsammans med producenten och artisten Alvix på nyårsafton. Sen blir det hemmafest med vänner, vilket inte är ofta i dessa tider. Förväntar mig massa dans och såklart Prosecco!

Vad ser du mest fram emot 2022?
– Förutom nya säsongen av Dragrace? Jag drömmer om att få åka och skriva musik utanför Sverige igen, men vi får väl se vad som är möjligt. Jag har i alla fall massa ny musik som kommer under våren.