I en nu raderad video på TikTok publicerad av Auli’i Cravalho, mest känd för sin roll i den animerade Disneyfilmen Vaiana, hävdar hon att skådespelarkollegan Rowan Blanchard är bifobisk, rapporterar Out Magazine.

I videon kunde man se Auli’i som glatt och exalterat reagerade på bilder inför den kommande filmen Love in Color, men varje gång det dök upp bilder på Rowan täckte hon sina ögon med händerna. I beskrivningen till videon skrev Auli’i ”hon är bifobisk men filmen kommer bli söt och queer”.

Vad som har hänt under inspelningen är fortfarande oklart men att det har väckts ett agg tjejerna sinsemellan går inte att förneka.

Vaiana-skådisen tog bort videon men internet-fejden dog inte där. Folk började uppmärksamma gamla bifobiska inlägg som Rowan gillat på Twitter. 2019 publicerade en Twitter-användare ett collage av de bifobiska inläggen.

I försvar mot kritikstormen skrev Rowan ett inlägg där hon bemötte de arga fansen ”Jag är queer som fan! Min pojkvän är en transsexuell man och ärligt talat så vet ingen av er någonting om mitt privatliv! Jag gillade några Tweets som jag tyckte var roligt cyniska och intressanta”.

Men hennes gillningar var inte det enda som fick bi-fansen att bubbla. Enligt skärmdumpar från Rowans tidigare pojkvän, modellen och transmannen Frank Ayzenberg, kan man se hur han på en Instagram Story från 2018 uttryckte sig bifobiskt. Han tyckte till och med tyckte att b:et inte platsade i hbtqi+ ”Bisexualitet är en föråldrad term som ofta inte inkluderar transpersoner och ickebinära. Det finns bara queer. Det finns bara kärlek”.

Den queera romantiska high school-filmen Love in Color kommer att visas på Hulu inom de kommande åren. Förhoppningsvis kan karaktärerna hålla sams i filmen!