Musikern och skådespelaren Olly Alexander träffar superstjärnan Kylie Minogue för en pratstund i hennes svit i London inför en Secret socials-spelning. Tillsammans pratar de bland annat om hennes status som ”gay-ikon” och om hennes tid som ”club-kid” i London, dit hon flyttade från Australien när hon var 21.

Uttrycket gay-ikon är lite passé nu men det är ju det du är!

– Det var inget jag hade tänkt ut att jag skulle bli. Det är bara naturligt vad jag känner. Nuförtiden är det så mycket prat om inkludering och jag känner att jag har haft det i mig från allra första början. Jag älskar att kunna titta ut över publiken på mina konserter och se alla slags människor där. Det har aldrig funnits något dömande.

I en tidigare intervju med tidningen The Australian har hon reflekterat om den stjärnstatus hon fått inom hbtq-communityt och kopplar det till att hon tidigare betraktats som en outsider inom musikscenen.

– Dels tror jag att det beror på min musik. Men jag har också en teori om att det kan vara för att jag själv inte alltid har haft det så lätt. Att en anledning till att vi hittade varandra var för att vi har en ömsesidig förståelse för att inte accepteras för den man är.