*RÖSTNINGEN ÄR NU AVSLUTAD*

Nomineringarna är nu inne till QX Gaygala 2022 och den nominerade skaran är förhoppningsvis lyckliga över att få vara en del av galakvällen i februari. Ni läsare har gjort valen, och det ser väldigt spännande ut. Vad sägs om att bryta ner detta första resultat?

I kronkategorin Årets HBTQ står fighten mellan fem starka kandidater som genom att öppna sig och ta ställning är hjältar och förebilder på olika sätt: Loui Sand, Magdalena Eriksson, Tone Sekelius, Peter Jöback och Bobby Oduncu. Fyra av dem har aldrig varit nominerade tidigare och det värmer hjärtat att de omfamnats av er i år. Vinsten är up for grabs, verkligen.

Årets Hetero består av en brokig skara som alla, på stort eller smått vis, tagit ställning för HBTQ+personer. Hatten av för denna samling män och Nisti Sterk!

Årets Drag är kanske den kategori som engagerar flest inom vårt community då rösterna faller spridda och många över ett väldigt stort antal kandidater. Visst, det finns frontrunners, men när de ställs mot varandra kan en liten skräll segla förbi. Som i fjol då Carnita Molida vann över stjärnor som varit nominerade år efter år. I år är Carnita inte nominerad och nu ställs tre tidigare vinnare mot första gångsnominerade Seymour Bottoms och dragvärldens egen Susan Lucci (såpastjärnan som var Emmy-nominerad hela 19 gånger innan hon vann pris), Imaa Queen. Imaa är nominerad för femte året i rad! Imponerande.

Vi delar inte upp svenska och utländska låtar, så det blev en kul och VÄLDIGT HBTQ+tät mix av hits som speglat året, med stjärnor som rör sig i eller i utkanten av regnbågsland. Strax utanför hamnade Benjamin Ingrossos Allt det vackra och Melissa Horns Lämna honom.

Årets Film-kategorin ser inte riktigt ut som den brukar och storfilmerna lyser med sin frånvaro (förutom Marvels inkluderande Eternals). Istället seglade två viktiga tv-sända dokumentärfilmer in här, Who The Fuck is Bobby och Mitt namn är Tone. TV/film-världen flyter i dagens streamingklimat ihop så detta är en naturlig utveckling. Och apropå streaming, utanför de fem hamnade vattendelande Netflix-filmerna The Prom och Dancing Queens.

Kategorin Årets Ställe är en hjärtslitande kategori där flera av våra älskade ställen slåss om fem platser. Det gör ont i hjärtat att berätta att Side Track var väldigt nära att peta bort en av de nominerade. Ibland handlar det om små marginaler…
Nästa år är ni på rätt sida om spåret SideTrack! Se nu till att rösta så era favoriter står som segrare den 7 februari! Röstningen är nu avslutad.

Det går självklart även att rösta per post:

Skicka dina röster till:

QX, Gaygalan, Box 17218, 104 62 Stockholm.