Tone Sekelius

Tone Sekelius

Den svenska influencern och youtubern Tone Sekelius kom ut med sin transidentitet genom en video på Youtube.

– Jag har kommit fram till att jag är trans och nu är jag redo att dela med mig av det här. Det senaste året har varit kaos. Jag har försökt förtrycka det här ett tag och det går bara inte, säger hon och fortsätter.

– Det känns så skönt att säga det högt. Hej, mitt namn är Tone.

Alexandra Shipp

Alexandra Shipp

X-Men skådisen kom ut genom sin Instagram.

”Jag tänker inte förneka något längre. Jag är inte rädd längre. Jag är stolt över den jag är och det jag gör på den här planeten. Jag är mig själv och jag älskar KÄRLEK. Visst vi får en Pride-månad. Men jag har firat de senaste tre åren och tänker fira i resten av mitt liv. För jag väljer mig själv.”

T.J. Osborne på CMA-galan.

T.J. Osborne

Countrystjärnan T.J. Osborne är sångaren i duon Osborne Brothers och kom ut som gay i februari i en intervju med Time Magazine. Till tidningen berättade han att han vetat länge men att den konservativa country-världen som han är en del av har fått honom att stanna kvar i garderoben.

– Om jag skulle komma till en gala med en man som dejt skulle det ha fått folk att tappa hakorna, resonerade han i februari.

Som dejt till Country Music Awards i november där han vann pris tillsammans med sin bror för Vocal duo firade han med att kyssa pojkvännen Abi Ventura innan han gick upp på scen för att ta emot sitt pris.

Kehlani

Kehlani

Kehlani Parrish är en amerikansk R&B-sångare och låtskrivare. Hennes hit Gangsta ingick i soundtracket till Suicide Squad. Hon har tidigare identifierat sig som pansexuell men i år gick hon ut på sin Instagram för att komma ut som lesbisk.

– Vet ni vad som är nytt med mig? Jag har äntligen förstått att jag är lesbisk.

Tommy Dorfman anländer till gala på Rainbow Room i september 2021.

Tommy Dorfman

Tommy Dorfman känd från 13 Reasons Why där hon spelade Ryan Shaver berättade att hon är kvinna på sin Instagram i juli.

– Jag är överlycklig att återpresentera mig som den kvinna jag är idag. Mitt pronomen är hon/henne.

Efter att hon kom ut med sin transidentitet på Instagram fylldes fansen av frågor till hennes maskulint klingande namn ”Tommy”. I en intervju med Time förklarar hon att hon inte planerar att byta till ett mer traditionellt feminint namn. ”Jag vill vara tydlig. Jag är en transkvinna, mitt pronomen är hon/henne och mitt namn är Tommy”.

Emma Corrin på Prime Time Emmy Awards i London.

Emma Corrin

The Crown-skådisen Emma Corrin nämnde lite ledigt på Instagram att hon identifierar sig som queer. I somras uppdaterade hon även sin isntagram med pronomen ”hon/hen”.

– Jag var inte säker på att det först var rätt sak för mig att göra men responsen från personer inom queer-communityt har varit otrolig. Jag tror att synlighet är avgörande när det kommer till det här, säger hon om sitt utkommande till ITV.

Colton Underwood

Colton Underwood

När den tidigare Bachelor-stjärnan och fotbollsspelaren Colton Underwood kom ut som gay i april i en intervju med Robin Roberts på Good Morning America skapade det rubriker världen över. Sedan dess har han fått en egen Netflix-serie, Coming out Colton, där vi får följa med på hans komma ut-upptäcksfärd.

– Jag har sprungit från mig själv under en lång tid. Jag har hatat mig själv. Jag är gay och jag har kommit att acceptera det tidigare i år och bearbetat det. Och nästa steg i den här resan var att berätta för alla, sa han i intervjun med GMA.