Darren Criss är känd från American Crime Story där han spelade den homosexuella seriemördaren Andrew Cunanan. Innan det syntes han i Glee som den öppet gay sångfågeln Blaine Anderson. Två roller som präglat hans genombrott i Hollywood, men som också har inneburit att han fått ”äta skit”.

I en intervju med The Independent berättar han att han har fått väldigt mycket positiv feedback för sina gayroller, främst från hbtq-perosner. Men säger också att han fått utstå kritik från personer som tycker att han som heterosexuell inte borde porträttera homosexuella karaktärer.

– Lås oss bara konstatera att jag har fått äta skit. Oavsett vad jag säger så kommer jag återigen hamna i samma röra. Jag tror att jag är rättvis och diplomatisk men ingen är intresserad av sånt, medkänsla är inte i ”Vogue” för tillfället. Så jag vet inte vad jag kan säga.

– Det finns många exempel på heterosexuella roller som spelas av queera skådespelare eller queera roller som spelas av heterosexuella skådespelare, som är så uppskattade att vi inte pratar om dessa. Men om man inte har gjort särskilt bra ifrån sig i porträtterandet av en karaktär så skyller vi det på att skådespelaren inte är queer, eller att skådespelaren inte är heterosexuell. Istället för att bara inse att det kanske helt enkelt inte var rätt person för jobbet.

Criss har tidigare gått ut med att han inte tänker ta sig ann flera gayroller. I en intervju med Bustle från 2018 berättar Emmy-vinnaren om beslutet.

– Ibland ser jag queera roller som är helt underbara. Men jag vill försäkra mig själv om att jag inte kommer vara ännu en heterokille som tar en gaykilles roll.