Alex Letic, Jill Johnson och En kunglig affär – historien om Kurt Haiby-aktuella Reine Brynolfsson. Där har ni trion som ikväll ska leda oss in i 2022 i SVT:s nyårsprogram från Skansen. QX kollade läget med Alex inför tolvslaget.

Berätta, vad händer i programmet?
– Allt och lite till är våra ledord! Jag kommer bli utsatt för trollkonster av den magikern Johan Ståhl, vi kommer blicka tillbaka för att se hur man firade nyår på Skansen för hundra år sen och sen kommer vi så klart få in helt otroliga artister som ska spela. Allt från nyare stjärnskott som Tusse och Lova till veteranen Lena Philipsson. Och det här är bara några namn! Ni hör ju!?

Om du får välja mellan att sjunga med Jill eller läsa Ring klocka ring vad väljer du då?
– Det skulle vara alldeles för mycket press att läsa dikten så jag skulle solklart sjunga med Jill. Men till publiken och tittarnas stora glädje vill jag bara klargöra att de kommer slippa det.

Vem kysser du på 12-slaget?
– Eftersom jag kommer stå på Sollidenscenen vid 12-slaget så blir det en överraskning även för mig!

Vilken låt får igång din nyårsfest?
– Det gör Firework med Katy Perry. Så stäm mig!

Vilken pizza väljer du dagen efter?
– Det blir faktiskt en burgare för mig om jag får välja!

Hur brukar du fira nyår?
– Jag brukar fira med min sambo, min hund och mina närmsta vänner. Eftersom jag jobbar denna nyårsafton så slipper de min matlagning, så man kan väl se det programmet som en försenad julklapp till dem.

Vad ser du fram emot 2022?
– Att förhoppningsvis gå på konserter med vänner igen. Det finns inget som går att jämföra med en riktigt bra spelning!