Gunilla Persson om homosexualitet, bråken och hur hon försörjer sig

Inte sedan Anna Ankas glansdagar har det stormat så kring en realityserie-person som det gör kring Gunilla Persson. Men den svenska Hollywoodfrun tar uppmärksamheten med ro och ser bara kärleken hos det svenska folket.

Hur tycker du att du bemöts i Sverige?
– Jag var orolig eftersom jag hade fått en hel del kritik här. Ska de spotta mig i ansiktet om jag kommer hit? Men nej, det är bara härligt att se hur älskad man är. Jag får skriva autografer, ta bilder och folk vill prata. Jag kan inte gå femtio meter utan att någon stoppar mig.

Jag blir lite överraskad av att höra det eftersom du inte direkt framställs så…positivt i serien?
– Jag trodde att det var tvärtom. Det är ju folk som attackerar mig på lunchbjudningar som framställs som…har man nån stil och klass så attackerar man inte människor på en lunchbjudning. Så jag tycker det borde vara tvärtom.

Fast jag tänker inte bara på den episoden. Du var ju inte så snäll mot killen som spelade in Erikas musikvideo..?
– Men han var ju uruselt dålig. Man kan ju inte ha en dålig fotograf om man ska ha en musikvideo som ska visas på MTV.

Men ska den verkligen visas på MTV?
– Jag känner ju en kille som heter Eddie Dalva och han jobbar på MTV. Och vi har känt varandra jättelänge och han är en nära vän. Men MTV får det nog bli när Erika är äldre. Erikas publik är den yngre publiken, det är ju en barnvideo.

Så du håller med Margareta om att Wonderland inte är en tillräckligt bra låt?
– Låten är väl sådär… den är medryckande. Jag håller med om att den är ”repetative”.och att den går på för mycket. Men nu har jag gjort om den och den ska säljas på iTunes och där kommer den att få många downloads. Men angående Margareta så tycker jag inte att man kommer hem till någon och ser på en video när man har blivit bjuden på en födelsedagsfest, och klagar. Man sätter sig inte och tittar på en video med ett litet barn i rummet utan att säga ett enda berömnade ord. Nu fick Erika fick se henne klanka ner på Wonderland i tv. Det gör Margareta till en person jag inte vill ha någon kontakt med. Så gör man inte.

Och din relation med Isabel: Blev du sårad när du inte fick komma på hennes Babyshower?
– Jag har ju blivit uppvuxen på ett sätt där man måste ha ett visst mått av hyfs, och att inte inkludera mig reflekterade ju bara negativt på Isabel. Hon kunde ha varit stor nog att bjuda in mig, jag är ändå en av Hollywoodfruarna. Det är så lustigt, hon är så fixerad av mig. Hon pratar bara om mig i alla tv-program hon besökt.

Jag kommer ju från en gaytidning. Har du några homosexuella i din bekantskapskrets?
– Åh, jag har en enomt massa homosexuella vänner! Hur skulle jag inte kunna ha det? Jag har ju en historia som Elite och Ford-modell..hälften av alla jag känner är gay. En av mina absolut närmaste vänner som bor i New York är gay. Han har varit så viktig för mig, som en bror.

Har du alltid varit säker på din egen läggning?
– Jag är hundra prcent heterosexuell. Däremot har jag en vän som jag varit kompis med sedan jag var tre år gammal som är lesbisk. Vi var länge vänner, sen förlorade vi kontakten och sedan hörde jag av mig till henne. Då hade hon träffat en kvinna och nu är dom gifta. De räddade faktiskt min femtioårsdag genom att fira mig när jag inte ville bli firad, så de är mycket fina människor.

Du framställs som rätt så troende i programmet, och en del som är väldigt troende har vissa problem med homosexualitet. Vad säger du om det?
– (tystnad) Jag har inga problem med det.

..och har aldrig haft problem med det heller?
– Jesus han sa att vi ska älska varandra. Och det gör jag.

Alla?
– Ja, alla. Alla är värda att älska och acceptera.

Vad innebär din tro för dig?
– Det är en tro på evigt liv. Det är underbart att tro på Gud och Jesus och det ger en trygghet i vardagen. Men jag läser inte Bibeln så ofta som jag borde (skrattar).

Vad består din huvudsakliga inkomst av?
– Hennes pappa (Gunilla nickar bort mot Erika som sitter en bit bort i hotellsviten och ritar).

Vad innebär det?
– Att hon är tryggad för hela livet.

Du då?
– Jag får hänga med på ett bananskal. Nej, men jag oroar mig inte för pengar. Jag tänker inte så. Det är inget jag går och tänker på, hur jag ska klara mig som pensionär.

Och slutligen: Vad skulle du säga om ditt barn som kom ut som homosexuellt?
– Man ska aldrig vara elak mot någon. Man ska älska alla.