Lil Nas X är aktuell med albumet Montero, uppkallad efter han själv vars riktiga namn är Montero Lamar Hill. Albumet växte fram under covid-karantän och en längtan från artisten att vara ännu mer öppen i sitt låtskrivande och med sin identitet som öppet gay.

I en ny intervju med CBS berättar han om hur det var att komma ut 2019, när han tack vare megahitten Old Town Road plötsligt var stjärnskottet alla pratade om, och varför han valde just det tillfället att öppna upp om sig själv.

– Det kändes som den mest autentiska stunden att göra det på. Jag gjorde det inte för uppmärksamhet, för jag var redan nummer ett i världen just då.

Vidare berättar han att det fanns en rädsla för att komma ut, trots att han alltid visar på en stor självsäkerhet.

– Det fanns definitivt en rädsla. Det kommer alltid att finnas rädsla när du gör något som bokstavligt talat förändrar ditt liv. Men man bara måste göra det i alla fall, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att jag definitivt är väldigt öppen med det. Det har alltid varit så att om du är gay så måste det putsas, du får inte inkludera något sexuellt. Du ska vara gay utan att vara gay. Folk vill inte veta vad som händer bakom stängda dörrar, eller folk vill i alla fall inte att du uttrycker det. Men jag tänker visa vad jag vill visa, och jag vill att alla artister ska känna likadant.