Kraftigt ökad smittspridning på grund av den nya Covid-19 mutationen omikron har motiverat regeringen att införa ytterligare begränsningar när det bland annat gäller allmänna sammankomster och vid restaurangbesök.

Från idag gäller max åtta personer i sällskap som sitter tillsammans på café, restauranger och krogar och att det är minst 1 meter mellan dessa sällskap. Sedan tidigare har alla nattklubbar tvingats slå igen och nu får även gayklubbar och restauranger skärpa reglerna ytterligare.

SLM Stockholm innebär det att klubben håller öppet onsdagar och lördagar mellan 19-23, sittande gäster och SLM har även krav på vaccinpass.

SLM Malmö, just nu Sveriges tredje största stads och tredje största regions enda gay/hbtq-klubb (que? vad händer?), har klubben öppen från 22 och stänger dörrarna 23. Öppet tisdagar och lördagar.

SLM Göteborg flyttar sin planerade fest den 15 januari till den 18 februari, med förhoppningen att restriktionerna lättat tills dess.

Från Side Track i Stockholm hälsar Mikael Wallin att de kör på som vanligt, förutom med de regler som nu införs, max åtta i sällskap, 1 meter och stängning vid 23.

– Man är ju inte direkt glad över dessa restriktioner. Men bara att kämpa på, hälsar Wallin via QX.

Secret Garden i Stockholm har imponerande nog öppet alla dagar året runt, men restriktionerna gör som för alla att de nu stänger 23.00

– Vi kommer fortsätta ha öppet och självklart följa restriktionerna. Det som är svårt är denna korta framförhållning som hela tiden följer, säger restaurangchef Michael Kröger och fortsätter:

– Luften gick ur oss med restriktioner igen och varför just klockan 23.00? Det känns för jäkligt men just nu i denna stund njuter jag av solen på Gran Canaria.

BeeBar i Göteborg hålls öppet söndag till torsdag till 21 och fredag lördag till klockan 23.

– Vi hoppas att detta blir en väldigt kort tid och att vi snarast kan återgå till det ”vanliga”, hälsar Katarina Bäckström sina gäster.

Gretas i Göteborg stänger då det inte går att ha nattklubben öppen med de nya restriktionerna.

Som vi tidigare meddelat flyttas även året QX-Gala fram i tiden. Vi återkommer så snart vi har nytt datum på plats.

I Queermap har öppettiderna för regnbågs-mötesplatserna uppdaterats.