I fredags hade den femte Scream-filmen premiär med återvändande stjärnorna Neve Campbell, Courteney Cox och David Arquette i sina ikoniska roller.

Nya filmen, regisserad av killarna bakom skräcksuccén Ready or Not, handlar om ett gäng ungdomar som återigen terroriseras av en mördare i ”Ghostface”-mask. En av ungdomarna är queera Mindy Meeks-Martin spelad av öppet queera skådespelerskan Jasmin Savoy-Brown.

I samband med släppet av filmen gjorde Neve Campbell, som återigen spelar Sidney Prescott, en intervju med regnbågssajten Pride Source, och i den får skådespelerskan från som många fans spekulerat i sedan originalfilmen kom 1996: (spoiler alert) Var mördarna Stu och Billy egentligen ett par? Neve svarar:

“Det är absolut en möjlighet, och nu när (manusförfattaren) Kevin Williamson är öppen och pratar mer om det, skulle jag tro att det är en del av hans tanke”.

Neve Campbell fortsätter:
”Om jag får spekulera , så skulle jag säga att det råder viss förvirring kring dem, och att en del av deras ilska kommer av att de inte fick vara sig själva”.

Kevin Williamson själv berättar själv i en intervju med just Pride Source att vissa delar av Stu och Billy är byggda på Nathan F Leopold och Richard Loed, som 1924 fälldes för att ha mördat en tonåring i Chicago, och som påstods vara ett par.