Det var i realityshowen I’m a Celebrity…Get Me Out of Here! som Miss Universe Australia 2020 Maria Thattil kom ut som bisexuell, rapporterar PinkNews. I en djup konversation med deltagaren David Subritzky berättar den 28-årige modellen om varför hon tidigare hållit sin sexualitet privat.

”Jag har inte berättat det här till någon, men jag kommer att berätta det till dig. Det är nervöst att prata om, men när jag växte upp trodde jag alltid att jag var lite bi-curious.”

Modellen fortsätter berätta att hon tidigare bara dejtat män, men att hon under sin uppväxt blev kär i tjejer.

”Sen när jag blev äldre tänkte jag ”jag kan uppskatta en attraktiv kvinna” och har alltid varit nyfiken på det. Men jag begravde den sidan av mig själv”.

Livet som heterosexuell har enligt Maria alltid känts enklare. Det var strax innan inspelningen av dokusåpan som hon fick mersmak för att utforska sin sexualitet och när hon träffade en tjej på en fest tog det fart på riktigt.

”Det slutade med att vi började träffas. Det kändes så naturligt”.

I en intervju med Who Magazine berättar modellen att hon vid flertalet tillfällen varit nära på att bli avslöjad som bi. En gång upptäckte hennes vän att hon hade både tjejer och killar inställda som preferenser på en dejtingapp, men då var hon snabb med att ändra tillbaka till bara killar.

Att komma ut har varit ett stort steg för Maria. I ett Inlägg på Instagram skriver hon om händelsen och berättar att hon endast hade kommit ut för en handfull personer innan hon kom ut på nationell tv. Modellen skriver att hon på grund av bristen av bisexuell representation har varit förvirrad och rädd.

“Det är inte längre en hemlighet att skydda, utan en del av mig att fira”