Disney ska göra en nytappning av den klassiska berättelsen om Snövit. Självaste Snövit ska spelas av West Side Story-aktuella Rachel Zegler, och enligt The Hollywood Reporter är nu även den andra stora rollen satt.

Den manliga huvudrollen gick till Broadway-stjärnskotten Andrew Burnap, som vann en Tony förra året för sin insats i The Inheritance. Exakt vilken karaktär som ska få så mycket utrymme i nytappningen är ännu oklart, men det är inte prinsen.

I en intervju med Glamour Magazine har Burnap berättat öppenhjärtat om att han nu är i en fas i livet där han upptäcker sin sexualitet, som han definierar som ”flytande”.

– Innan The Inheritance identifierade jag mig som en heterosexuell man. Jag har under mitt liv har fått fördelar av att folk uppfattar mig som hetero. Men jag identifierar mig inte som det. Det har varit intressant att folk har antagit det om mig, och det har varit svårt för mig eftersom jag nu är på en plats i livet där jag utforskar och går in i den fullständiga versionen av mig själv genom min sexualitet. Jag är någonstans i kategorin nyfiken, ifrågasättande och försöker förstå hela jag. Det är en väldigt sårbar, läskig och vacker plats att befinna sig på.

Inspelningen av nya Snövit påbörjas i Storbritannien i vår.