Musse Piggs ultrafeminina partner Mimmi Pigg är känd för hennes röda klänning med vita prickar. Men nu är det dags för en uppfräschning av den klassiska karaktären.

I samband med att Disneyland Paris fyller 30 år har Stella McCartney designat en kostym till kult-karaktären. Den nya outfiten presenterades genom Disneyland Paris kanaler. Och kritiken lät sig inte vänta.

Nu anklagas Disney för att förstöra för barnen genom sin ”wokeness” och kommentarsfälten fylls till bredden med kritik mot Mimmis nya stil.

”Mimmi Pigg var perfekt och upprörde ingen. Nu försöker ni göra henne mer maskulin. Snacka om att röra runt i människors huvud.” skriver en upprörd Twitter-användare.

”Otroligt synd att Disney har blivit woke. Förstår inte varför de kände att de behövde göra det här. Det är ledsamt att världen känner att de måste ändra på karaktärer som riktar sig till barn för wokeness/sexualitet. Lämna barnen ifred och sluta förstöra deras minnen och politisera dem.”

Andra Disney-fans är också upprörda över Mimmi Piggs nya kläder. Men den kritiken är mer riktad åt att de inte tycket att randigt och prickigt i kombination är fashionabelt.