Skådespelaren Willie Garson som spelade Stanford Blatch gick bort under inspelningen av And just like that… efter en hemlig kamp mot bukspottkörtelcancer. Han hann bara spela in tre avsnitt av den tilltänkta plotten.

Nu avslöjar seriens skapare, Michael Patrick King till Variety vad planen var för Stanford i uppföljaren, ett manus som skrevs innan de visste att Garson var allvarligt sjuk.

– Innan jag visste att Willie var sjuk och inte skulle kunna slutföra serien så var han inskriven i alla tio avsnitt. Stanford skulle gå igenom en medelålderskris. Stanford hade alltid en instabil karriär som manager och vi skulle utforska faktumet att det inte var en riktig karriär, svarar King i en Q&A och fortsätter:

– Det var inte han och Carrie som skulle känna på förändringen. Anthony (Stanfords man) och han skulle förmodligen ha separerat i alla fall. Sen hade vi låtit båda vara kvar samtidigt som alla hade varit lättade över att de hade skilt sig eftersom det inte hade varit trevligt för någon. Det fanns också planer för riktigt roliga, flörtiga och självsäkra scener med Carrie som jag älskade. Den där gamla mycket speciella kemin som Carrie och Stanford har, vilket helt avhängande för Willie och Sarah Jessica Parkers personliga historia.

Willie Garson har i en gammal intervju publicerad av Out år 2000 avslöjat att han och Parker hade en kort romans.

– Jag har känt Sarah i 15 år. Vi blev ihopparade en gång och hade en väldigt utdragen flört, sen landade vi i att vi var bästa vänner.

Det sista avsnittet av And just like that… går ut idag på HBO Max.