Regissören, författaren och konstnären Petter Wallenbergs hyllade, prisade och Gaygalanominerade produktion Bland drakar och dragqueens  har turérat runt i Sverige under fem år. Konceptet där dragqueens läser sagor för barn har gjort succé var än föreställningen dragit fram och nu har det förvandlats till en nyskriven konsertsaga som får premiär på Konserthuset i Stockholm den 25 februari.

Under de planerade fyra föreställningarna bjuds det dragshow, barnteater och levande musik. Allt inklätt i fantasifull kostym med sång och dans av dragshowartisten Inga Tvivel (Jan Ericson) och med Kungliga Filharmonikernas Orkesterakademis träblåskvintett som spelar musikstycken av klassiska tonsättare och tonsätter nyskrivna sånger.

Föreställningen innehåller egenskrivna låtar, till skillnad från våra ordinarie sagostunder och handlar om något som alla som är, eller har var varit barn, kan känna igen: Att först känna sig liten och rädd för att sedan upptäcka sin styrka och våga ta plats i världen, berättar Petter Wallenberg och fortsätter:
– Jag hade önskat att det fanns något sånt här när jag var liten. Det är ett livsbejakande sätt att visa barn att man får vara som man vill. Ett av de finaste omdömen vi fått var från en liten flicka som sa  ”Eftersom du får vara prinsessa får jag vara enhörning. Jag har förstått det nu.”
 
Bland drakar och dragqueens riktar sig främst till barn mellan 3-5 år och är 30 minuter lång.