Sverige befinner sig mitt i en nyöppning och scener, uteställen och evenemangslokaler öppnar nu upp igen. Discomusikalen Saturday Night Fever kör igång igen den 24 februari efter pandemiuppehållet, och QX ringde upp föreställningens egen Dj Monty, Andreas Lundstedt, inför nypremiären.

Dags att bli Dj Monty igen, hur känns det?
– Det känns väldigt skönt. Det blev ett lite snöpligt slut när allt blev tvunget att stänga och man visste ju inte om vi skulle kunna fortsätta spela. Men nu är vi igång med repen igen och det känns så bra. Det är ett så jäkla bra gäng, kanske en av de bästa produktionerna jag varit med i. Det är så härligt att få möta publiken och för mig att anta rollen som Dj Monty igen.

Berätta lite om honom!
– Ja du, Dj Monty är en avdankad DJ som tycker han är det hetaste som finns. Han är en rolig, flamboyant DJ som har en hel del nummer i föreställningen. Det är lite kul att spela honom eftersom jag gjorde huvudrollen Tony för typ 15 år sedan, och Monty är vem Tony skulle kunna bli om han inte spelar sina kort rätt, och drömmer lite större. Det är en jättekul roll att spela där jag får vara lite crazy och rolig, en roll som ligger närmre den jag är. Men ja, kanske inte så mycket utseendemässigt (skrattar).

Ja, du kör peruk och allt?
– Ja, jag har en fruktansvärt ful trasblond peruk och kläder som inte alltid sitter så snyggt. Han är inte den stiligaste mannen i världen, men han tycker att han är ”The hottest Shit on Earth”.

Vilken låt längtar du mest efter att köra igen?
– Klassiska Disco Inferno, som är ett så häftigt stort nummer och min entre i musikalen.

Vad har du gjort under uppehållet?
– Ätit mat! (skrattar) Nej, men jag har varit i vårt hus i Grekland och passat på att fixa med saker därnere. Jag har klarat mig från Omikron vilket känns skönt. Grekerna är inte de bästa på att ta vaccinspruta, och väldigt många har varit sjuka den här omgången. Jag hade ju corona omkring Let´s Dance för två år sen och har hållit mig frisk sen dess.  Och så hoppas jag att det blir fortsättningsvis också. Jag ska ta den tredje sprutan as we speak.