Nya brittiska filmen Minyan har fått en trailer. I filmen, som utspelar sig på åttiotalet i Brighton Beach, New York, möter vi rysk-judiska David som är på väg att hitta sig själv, och gör det med hjälp av en bartender i East Village. Hans konservativa omgivning gör att hans liv begränsas, men när han lär känna ett bögpar som överlevt förintelsen och nu bor granne med hans morfar, öppnar sig en ny värld…

Filmen bygger på David Bezmozgis berättelse, men regissören Eric Steel har inkorporerat sitt eget liv under åttiotalets New York i filmen.
För attitude.co.uk berättar han att han kom ut 1982 i ett problemfritt och öppet New York men att allt ändrades på ett år då hiv/aids gjorde att hela gaycommunityt ändrades.
– Snart var det bara jag kvar, alla mina vänner var döda. Det fanns ingen anledning till att just jag klarade mig, på samma sätt som att vissa personer lyckades överleva förintelsen. När jag hittade den liknelsen kom storyn samman och gav mig energi att skapa den här filmen, berättar Eric Steel för Attitude.

Se trailern här nedan.