Brittiska pojkbandet Union J var ett resultat från programmet X Factor där de tre övriga bandmedlemmarna först sökte som pojkbandet Tripple J samma säsong som George Shelley sökte som soloartist. De gick alla vidare till X Factors-bootcamp men där tog det stopp. Efter nederlaget gav en X-Factor producent killarna en chans att komma tillbaka in i tävlingen senare i säsongen, med villkoret att George Shelley fick ansluta sig till bandet. Och så var Union J ett faktum.

Sedan dess har bandet både hunnit blivit en trio, en duo, splittrats helt för att i slutet av januari gå ut med att de återförenats.

George Shelley har tidigare berättat att han kände sig pressad att inte gå ut med att han var gay under Union J tiden, trots att en annan bandmedlem Jaymi Hensley, var öppen med sin läggning.

– Jaymi brukade ta med mig till gayklubbar och folk såg mig med olika killar. Jag brukade hångla med killar under utekvällar som alla 20-åringar gör när man experimenterar, vilket såklart är helt okej. Men på grund av situationen jag var i, som offentlig person som sålde album riktade åt unga tjejer, så trodde jag att jag skulle äventyra bandets och min egen karriär om jag kom ut, har Shelley förklarat i en tidigare  intervju med Gaytimes.

Men nu är han out and proud och visar stolt upp sina pojkvänner på sociala medier. Hans nya kärlek är Rory Naylor, en acapella-sjungande läkarstudent på prestigefyllda Oxford-universitetet.

På Alla hjärtans dag delade Shelley två puss-bilder med pojkvännen och skrev ”jag älskar dig”.