Skådespelaren Rockmond Dunbar stämmer sin före detta arbetsgivare Disney och 20th Television. Detta efter att ha fått sparken från succéserien 9-1-1, som i Sverige visas på Disney+. Produktionen bakom dramaserien, en av de mest populära i USA, krävde att alla som jobbade med och i serien skulle vaccinera sig mot covid, men den 49-årige afroamerikanske skådespelaren vägrade.

Rockmond Dunbar, som spelar Angela Bassetts ex-make som lämnat henne för en annan man, uppgav religiösa och medicinska anledningar till vaccinvägran men detta godkände dock inte hans arbetsgivare. Så nu stämmer han dem för rasdiskriminering. Dunbar hävdar i sin stämningsansökan att andra medarbetare som heller inte kunde vaccineras fick okej från bolaget och att ingen av dessa var svarta.

I stämningsansökan hävdar Rockmond Rockbar, som även synts i serier som Sons of Anarchy och Prison Break, att studion bakom serien inte tog hans doktors rekommendationer på allvar och att de vägrade ha en dialog rörande Dunbars religiösa uppfattningar.

Rockmoond Dunbar, har spelat Michael Grant i 9-1-1 i fem säsonger, skrevs ut ur serien i November i fjol.