Ytterligare två finalister är klara. Och ja, vad ska man säga?
Att Bagge gick raka vägen, och det direkt, kan inte förvåna någon. Matchingen Anders Bagge och G:son/Boström/Jimmy Janssons arenaschlager var optimal, även om Idol-jurymedlemmen inte riktigt når ända fram med de höga tonerna.
Men det ÄR en riktigt bra låt, och då gör det inte nåt att hundälskaren med det färgade skägget står helt stilla under sina tre minuter. Och när det väl gällde levererade han stabilt ändå, och det var ju oerhört fint att se det brista helt för honom då han fick folkets kärlek och den första finalbiljetten.
Under hela veckan har han haft näst lägst odds att vinna hela Mello, men det känns aningen förhastat. ALDRIG att de internationella jurygrupperna kommer att lyfta fram detta som en segrare. Och jag tror mer om svenska folket än att de skulle sätta Bagge som Turin-representant framför exempelvis Cornelia. Bagge vinner inte Melodifestivalen 2022.
Men helt rätt att han gick vidare ikväll.

Den andra finalisten blev Faith Kakembo. Ett urtrist resultat. Varken låt, röst eller look håller i det här fallet och den tillför ju exakt ingenting i finalen! Svenska folket går alltså numer ner i brygga av människor som sjunger låtsas-gospel med balladinslag i Mello? Efter Tusse, John och The Mamas bar det alltså även vägen för bleka Faith Kakembo. Fattar inte…Tusse gjorde det perfekt och modernt i fjol. Men detta… det var ju bara en svintrist såsig kopia av Voices, med lite stänk av musikal, och nån tradig ESC.-ballad, sjungen av en helt okej sångerska och förpackat på ett sätt vi verkligen sett förut. Zzzz. Bort.

Till Semifinal gick Lisa Miskovskys ack så skvaliga axelryckning, och TACK OCH LOV, Cazzi Opeias regnbågsfluffiga pop.
Att Lisa ”hände” fattar jag inget av, det var tre intetsägande minuter på en tågstation som kändes som en stadig sistaplats. Jahopp liksom.
En positiv sak som hände ikväll var i alla fall Cazzi Opeias semifinalsplats. Hennes härliga poplåt kändes uppfriskande, och det ska bli kul att se vilket liv den får på listorna. Sån här skön tjejpop finns i parti och minut i Norge, men i Sverige har den saknats. Det kanske blir annorlunda nu. Kul mitt i allt!

Men fan. Linda Bengtzings schlagerhärliga leverans av Fyrfaldigt hurra! gick inte vägen. Efter den schlagriga framgångarna i just den tredje deltävlingen för Party Voice, Victorious och senast i fjol, Still Young med Charlotte Perrelli, så var det ju som upplagt för Lindas härliga comeback. Vad fan hände?
Kan bara spekulera….Kanske den Myra Granberg/G:son-skrivna comebacken var för snart efter 202o års bleka medverkan och att det låg henne i fatet. Inte för att folk minns Alla mina sorger, men mer för att gemene man har en uppfattning om att Linda varit med för mycket.
Så synd, för jag tyckte verkligen att den här låten och linda urhärliga nummer hör hemma i minst semi. Min hjärta ömmar för Linda ikväll.

Lancelot Hedmans framförande av hans underbara ballad bar inte alls vägen och han blev sexa. Jag tycker fortfarande att det är en av de absolut bästa låtarna i Mello i år och den kommer leva att ljuvligt liv på Spotify fram till semifinalen. Lyckligt slut kommer att störta in på Spotify topp50 imorgon, och den kommer vara en brottarhit i klass med det Samir & Viktor inom kort. Men numret var som vi skrev igår urtrist och det hände exakt ingenting under tre minuter. Detta var verkligen ett lysande exempel på hur fel stageing kan stjälpa en bra låt. Jag är fortfarande övertygad om att låten funkat bättre om Lancelot stått ensam på scenen.

Rocken med Tribe Friday kom sist. Ja, det var ju i alla fall rimligt.

Och tja, programmet var väl okej. Jag tycker fortfarande inte att Oscar och Johanna var en så bra kombo som man kunde trott då de är väldigt bra polare privat. Börjar inte Oscar komma bort lite i programmen? Var är hans fantastiska ägande av programmet som han hade i deltävling 2 i fjol? Hans leverans, hans skämt och hans avslappnade attityd och stil. Sätt Oscar i fokus, och låt honom skina. Och det omgående!

Tack och hej.
Nästa vecka väntar sista gänget och ett riktigt starkt startfält med Anna Bergendahl, Klara Hammarlund, Tenori, Medina, Angelino, Lillasyster och Malin Christin.

Finalist: Anders Bagge – Bigger Than The Universe

Finalist:  Faith Kakembo – Freedom – 79 poäng

Semifinalist:  Lisa Miskovsky – Best to Come – 75 poäng

Semifinalist:  Cazzi Opeia – I Can´t Get Enough – 67 poäng

Plats 5: Linda Bengtzing – Fyrfaldigt hurra! – 37 poäng

Plats 6: Lancelot – Lyckligt slut – 35 poäng

Plats 7: Tribe Friday – Shut Me Up – 19 poäng