– Hiv har allt sedan den inledande epidemin på 80-talet varit väldigt närvarande för våra medlemmar, säger Piter Ring, SLMs ordförande. Därför är WAD väldigt viktigt för oss. I år skänker vi intäkterna från entré, auktion samt all dricks till vaccinprojektet HIVIS som bland andra Venhälsan står bakom.

Hur lägger ni upp kvällen?
– Det blir en lite seriösare inledning på kvällen med samtal ledda av Anders Selin. Bland annat gästas vi av Simon J Berger som gjorde ett lysande porträtt av den dekadente Paul i Jonas Gardells ”Torka aldrig tårar utan handskar” som gick i SVT tidigare i höstas. Det blir minnen, auktion och samtal som övergår till fest och glam. Vi räknar med fullsatt och eftersom det är öppet hus är ALLA killar välkomna, fortsätter Piter.

Nu firas det WAD på fler ställen i stan, hur ser ni på konkurrensen?
– Vi konkurrerar inte med någon – ju fler som kan samla in pengar och uppmärksamma frågorna desto bättre är det! Måndagen den 3 december görs den magnifika WAD-galan på Kolingsborg. Anders Selin som är involverad i vår kväll är med och arbetar med den också. Stort och litet – båda behövs, säger Erik Sundbäck som tillsammans med Alexander Lindholm ansvarar för SLMs arrangemang.

Men det här med kinkytomtar..?
– Idén föddes förra hösten och ett antal av våra begåvade medlemmar har bidragit. Jag vill särskilt nämna den talangfulle Micke Mård som gjort inte mindre än tre tomtar. Vi har fått indikationer på att det finns ett internationellt intresse för lädertomtarna och eftersom intäkterna går till ett viktigt ändamål vill vi försöka maximera dem. Därför lägger vi ut två av tomtarna på eBay och hoppas vi kan få riktigt höga bud där, fortsätter Erik.

Det är tydligt att det händer saker på SLM – ni verkar synas mer?
– Vi har haft ett fantastiskt år med allt från en extremt välbesökt Pridevecka, ett grymt lyckat 35-årsjubilerande Baltic Battle och den skitigaste Bastillefesten någonsin. Det går inte en vecka utan att vi ser nya ansikten i vår lokal. Det är extremt roligt och det känns att det händer saker hela tiden. Nu avslutar vi året med det mest ambitiösa decemberprogrammet någonsin. Vi har öppet 23 av årets 32 sista dagar! konstaterar Alexander stolt.

Förutom den nu aktuella World Aids Day på lördag som är öppet för alla kör SLM även öppet hus, utan krav på medlemskap, på juldagen den 25/12.

– Vi har insett att folk gillar oss och det bästa sättet att få alla att upptäcka det är genom att öppna upp, avslutar Piter
Dessutom har SLM den 15/12 ett av årets mest populära kvällar, den mixade julfesten med dignande julbord och fetischister av alla kön och sexualiteter.