Vilken jäkla härlig resultat!
Fest, Eurovision-feeling och glädje gick till final i den sista deltävlingen.
Men framförallt, äntligen funkade årets röstningsgrepp strålande! Vilken rysare det blev när Anna Bergendahl ledde till en början och Medina steg för steg knappade in innan de tog de sista tolvorna.
Medina blev alltså den andra finalisten för kvällen, även om det med det här systemet känns som de var kvällens främsta vinnare. Det är ju lite konstigt att den som fått flest röster bara rapas ut, och sen inte nämns, och att den andra finalisten får så mycket fokus.
Men hey, det ÄR bra tv!

Medinas vemodiga partystänkare In in dimman är en superhärlig låt, och jag tror den också speglade folks känslor efter den här tunga veckan. Ta ett glas, gå in i dimman, gör det med vemod till partytoner.
Den låter som en klassisk Eurovisionlåt, och jag gissar redan nu att det kommer bli en Anis Don Demina-stor hit som kommer att avsluta finalen om två veckor.

Direkt till final gick också  Klara Hammarströms riddarhouse. En storfavorit redan innan Melodifestivalen startade, och visst var det Eurovision-feeling när Klara intog scenen? Jag älskar att den skamlösa stundentflakseuron får plats och dessutom funkar i Melodifestivalen.
Och det är så coolt att Klara är en av få artister som vågar ta ut svängarna klädmässigt. Efter fjolårets riddarrustning blev det flammande bröst och höftskynke. Heja! Däremot sitter en ju på nålar när La Hammarström tar de höga tonerna. Alla träffas verkligen inte, och önskan är ju att det finns rejält med kör-backup i kuliss inför finalen. Delar Jessica Andersson numret till sin Party Voice-röst Molly Hammar, som ju hörs VÄLDIGT tydligt som kör i finalversionen av nämnda 2018-låt?
Kan Run To The Hills utmana de tre andra som gått först? Nä, Cornelia och Bagge når hon inte på. De är för breda och stora favoriter. Jag gissar också att barnen främst avgjorde Klaras finalplats genom piggt röstande i kväll. Men det blir helt klart en framskjuten placering, och en raket på Spotify top50 nu efter att låtarna släpps i natt.

Semifinalister blev Anna Bergendahl och Lillasyster, trygga, säkra och lite tråkiga val som kommer att få tufft motstånd nästa vecka då de ställs mot Theoz, Alvaro Estrella, Cazzi Opeia, Lisa Miskovsky, Danne Stråhed och såklart, vår stora blårosa Mellohjältinna Tone Sekelius. Det kommer att bli så spännande! Fyra bidrag ska tack och lov vidare från semin och komplettera upp den redan nu rätt bleka finalen.

Utanför hamnade Angelino och Tenori som slutade på samma poäng. Angelino drog dock det längsta strået då han fick fler röster och blev den officiella femman. Operaduon blev sexa. Och klart sist blev det enda bidrag vi var säkra på skulle hamna just utanför, Malin Christins Synd om dig.

Programmet i sig var som vi skrev igår helt okej, och det var skönt att slippa en fokuskrävande sidekick. Oscar Zia klarar sig bra själv. Med trygg backup av Farrah.