I kväll den 1 mars är det premiär för nya Club After Dark på Vasateatern i Stockholm.
En efterlängtad comeback för en av Showsveriges största underhållningsakter. After Darks Diva Supreme, Christer Lindarw, ligger tillsammans med Hans Marklund och Kent ”Sippan” Olsson bakom showen som ska fylla ett showigt tomrum i Stockholm och skapa ett nytt vattenhål för stans partypublik.
På scenen står sex dragstjärnor och sex dansande killar. Conny Bäckström, Dennis Bröchner,  Gustav Lagerström och Michele Franco gör alla comeback som After Dark-medlemmar i drag.
– Det här gänget har allt, de är lika mycket glam som de är skådespelare, och ger allt på scenen, berättar Christer Lindarw, som just nu pendlar mellan Vasateatern, sömmerskor, replokaler och manusförfattande med nämnda Ken och Hans.

– Jag blev superglad när Christer frågade. Det handlade bara om ett var, när och hur, säger Dennis Bröchner och fortsätter:
– Den inbitna After Dark-publiken kommer inte bli besviken, men även en ny publik får ett lystmäte i modern cool dragshow, då vi kommer både titta bakåt och framåt.

Nya i drug-gänget är Alex Falk och Anton Engström.
– Det är overkligt att vara med om detta för när After Dark gjorde This is It var det med sorg i hjärtat. Pojkdrömmen om att en dag få vara med i en av deras shower dog ju då! Så jag tror jag svimmade mentalt när Christer hörde av sig, berättar musikalartisten Anton Engström som gjort sig ett namn som Män som härmar kvinnor i hyllade röstimitationer på YouTube.
– Att nu få chansen förvalta den folkliga dragen, påminna en yngre generation kvinnliga ikoner som Lill-Babs och samtidigt lyfta dagens powerkvinnor som Magdalena Andersson ska bli så häftigt.

– Jag är så stolt, och jag ska göra min mormor , som introducerade mig till After Darks shower, stolt, säger Alex Falk som tidigare stått på musikalscener, varit med i Idol och gjort två Pridelåtar.

Så, vad händer på Club After Dark då?
Jo, allt börjar redan i Vasateaterns entré där värden Dario drar undan draperierna och presenterar en sagolik burlesk ”After Darksk” värld där det händer saker hela tiden. Kvällens artister minglar med publiken timmen innan showen. Sen startar showen i salongen och när dörrarna öppnas är festen redan igång.
– Då bryter vi Moulin Rogue-atmosfären och bjuder in till en Studio 54-feeling då ”tjejerna” bytt om och det är mer fest, berättar Christer Lindarw.

Under porlande partystämning beställer publiken dryck, och akt 1 sätter igång när förrätten kommit in.
– Det ska hända saker hela tiden, men när varmrätten sedan kommer in vill jag ha lugn middagsunderhållning. Man ska få äta i lugn och ro. Inte som på bröllop då man sitter med kall mat för att alla jävlar ska hålla tal, säger Christer med ett skratt.
När varmrätten är utdukad sätter akt 2 igång och lagom till desserten startar sen finalen.
– Den tredje akten inleds med en spektakulär dessertservering där den specialcastade serveringspersonalen involveras. Jag vill att det ska vara nära mellan golv och scen under hela kvällen, allt ska flyta ihop.

Till Club After Dark köper man ett paket där trerättersmiddag och underhållning ingår och tanken är att det ska mynna ut i en helkväll.
– Jag vill att folk ska gå härifrån och känna att fan vad kul vi haft, en riktig helkväll! fastslår Christer.

Hans roll är att skapa hela kvällen, att tillsammans med ”Sippan” och Marklund spåna idéer, och skapa nummer och kläder, fara mellan sömmerskor och studioinspelningar.
– Det enda är att jag slipper ha dåligt samvete över att hinna till blir sminkad och klar och lära mig alla steg. Det är faktiskt jätteskönt att ta steget bort från scenen.

Men underskattar du inte din egen roll, är inte After Dark Christer Lindarw?
– Jag förstår att jag är populär och att jag är fejset utåt för After Dark. Men jag tror att publiken underskattat kraften i våra nummer. Det har gjorts så otroligt många bra nummer där jag är ute och byter om. Då har vi ju alltid haft riktiga nummer och inte ”pausunderhållning”. Och den här showen kommer verkligen inte spara på krutet när det gäller nummer, publiken kommer att känna igen After Dark.

Vissa nummer är gamla godingar, men i en ny inramning. Och det blir mycket nytt, allt i en traditionell After Dark-mix där humor, show, live, mimande, musik och dans sätts samman.
– Vi kommer att ha allt från komiska inslag med parodier via Broadway- och shownummer till modern pop.

Så det blev alltså en comeback? Supershowen This Is It var ju ert avsked..?
– Ja, men en anledning är att ingen tagit dragshowen vidare. Stora shower med genomtänkta nummer. Dragen finns, men jag saknar showen. Alla ungdomar är uppvuxna med RuPauls Drag Race som skapat karaktärer, partydrugor. De är mer konstverk, och gör inget gemensamt utan kör mest solo. De är mest sin look, och det är fine. Men jag saknar dragSHOW, och den är utdöende, och finns knappt utomlands heller.
– Hela krogshowskulturen håller på att dö ut, den sista är väl Lena Philipsson, som klarar att vara rolig och samtidigt spela och sjunga. Danny är väl i viss mån också lite modern krogshow. Men sen är det tunt. Vi vill få traditionen och After Dark-konceptet att leva vidare även om jag slutar.

Inför tredje akten är det dessutom tänkt att öppna upp ett efterinsläpp varpå man kan fortsätta partykvällen, hänga i baren och dansa.
– Jag fattar att alla inte har råd att betala över tusen kronor för en trerätters med show ,och jag vill att fler ska få chansen att upptäcka oss. Så hela sista akten är lite tuffare och mer party. En perfekt start på utekvällen.

I skrivande stund arbetas det för fullt på nummer för att få showen så aktuell som möjligt.
–  Vi har ju en enorm bredd på publiken rent åldersmässigt och alla ska ju känna till de vi skojar om. Mello funkar alltid, medan Zara Larsson är gränsfall. Molly Sandén och Wahlgrens Värld slår däremot brett. Men du, du kan ju tänka dig Lasse (Flinckman) som Anis Don Demina! Då hade man ju varit hemma på en gång, säger Christer med ett leende.

Men, kommer du verkligen att klara av att hålla dig från scenen?
– Du, jag håller alla dörrar öppna och får jag feeling är ingenting omöjligt…